Gemeente Almere

WIE ZAAIT... ZAL OOGSTEN

24-08-2010

Oogstfeest op stadsboederij Zondag 19 september 2010 organiseren Stad & Natuur Almere, de Stadsboerderij en de Almeerse boerenmarkt een streekboerenmarkt en het oogstfeest. Het regionale streekproduct staat centraal tijdens deze uitgebreide seizoensmarkt op het erf van de Stadsboerderij.

De bezoeker kan op deze dag horen hoe het product geteeld is, zien hoe het wordt klaargemaakt en natuurlijk proeven hoe het smaakt. Laat dit jaar uw zintuigen eens prikkelen op het oogstfeest en de uitgebreide streekboerenmarkt! De organisatie is op zoek naar regionale (amateur-)koks als marktkraamhouder. Maakt u iets bijzonders met biologische ingrediënten? Zoals bijzondere chutneys, jams, heerlijke lekkernijen, (hartige) taarten? Voor mooie, lekkere of unieke specialiteiten maken we op de streekboerenmarkt graag plaats. Voor meer informatie, bel Bertina Slettenhaar op 06-20768838 of mail naar bertina.slettenhaar@online.nl.

Wat is er nog meer te beleven?
Natuurlijk is er op deze dag nog meer te beleven, zo kunnen de bezoekers de boerderij ervaren in het beste seizoen: de oogsttijd. Op de oogstmarkt, op het erf van de Stadsboerderij, kan een ieder genieten van de producten van het vee en van het land. Proef de ambachtelijk gemaakte rookworst, terwijl u zich verdiept in de kunst van het zuurkool maken, of ontrafel het geheim van een goede pompoensoep. Behalve de vaste marktkraamhouders van de wekelijkse boerenmarkt zijn op zondag 19 september a.s. ook deelnemers aanwezig met: biologische pizza's, crêpes (flinterdun gebakken van Almeers graan), Italiaanse specialiteiten van Almeerse makelij, zoete broodjes uit Zeewolde en Surinaamse biologische lekkernijen. Ook de Landgoedwinkel (met een `pluk'tuin) is geopend.

Kinderprogramma
De dag zal weer bol staan van de vele activiteiten voor jong en oud en richt zich op de oogst van Almere en omgeving. Kinderen kunnen zich echt boer voelen tijdens het dorsen van het graan, en malen er zelf meel van. Een versgebakken pannenkoek is de beloning voor noeste arbeid! Er is poppenkast, verteltheater en levende muziek.