Ingezonden persbericht


Olievrij Oogstfeest.

Deventer, Zondag 19 september, 10.00 -17.00
Organisatie: NME Centrum De Ulebelt, Transition Town Deventer en Peakoil Nederland.

Een festival over leven zonder olie. Met workshops, kunst, stands van duurzame ondernemers, oude ambachten, kinderactiviteiten en veel meer.

Een leuk en duurzaam dagje uit. Op het schitterende natuur- en milieueducatiecentrum De Ulebelt in Deventer met permacultuur tuinen en kinderboerderij vindt op zondag 19 september het jaarlijkse Oogstfeest plaats. Het thema dit jaar is leven zonder olie. Nu het steeds duidelijker wordt dat olie steeds vervuilender en schaarser wordt, wordt er op tal van plaatsten gezocht naar alternatieven. In deze olieverslaafde wereld geen geringe opgave, olie speelt in bijna alles wat we doen een rol. Het is verbazingwekkend wat er nu al kan. Deventer is de eerste Transition Town van Nederland, met een breed palet aan initiatieven. Dat wordt gevierd op zondag 19 september.

Op het festival vindt u workshops, kunst, tal van duurzame ondernemers. Ook de streekproducenten en de natuur- en milieuorganisaties zijn vertegenwoordigd. Het Repair café waar je kunt leren hoe je je kleren herstelt, er zijn workshops wolvilten, paddenstoelen kweken en modelbouwen met zonnecellen. Zelf energie opwekken op de hometrainer, de oogst van de heemtuin tot meel malen, een pluktocht door De Eetbare Stad en aardemeditaties. Beeldend kunstenaar Loes ten Anscher nodigt mensen uit in haar bed om het comfort van onze olieverslaving en de alternatieven daarvoor te ervaren. Ook zijn er allerlei zelfgemaakte producten van streekgenoten te koop. Verder is er muziek van de Hang en de Keltische harp, kun je meedoen aan het spectaculaire Waterfluitentheater en is er allerlei lekkers uit de streek te eten en te drinken. Transition Town Radio maakt ter plekke een live reportage van het Oogstfeest. Neem je visie voor onze toekomst mee en kom op de radio! 's Middags wordt de oogst feestelijk binnengehaald. Kinderen kunnen bomenklimmen met Forest Kids, een r ace doen met modelautootjes op zonnecellen, springen op het springkussen, aanschuiven bij de verhalenverteller, broodjes bakken en ritjes maken op het paard of met de huifkar.

Het Oogstfeest duurt van 12.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Voor meer informatie kijk op www.ulebelt.nl , www.transitiontowndeventer.nl en www.peakoil.nl

Adres: Maatmansweg 3, 7425 NC Deventer. Op loopafstand van NS station Colmschate. Kom met de fiets of openbaar vervoer! Als u dan toch fossiele brandstoffen verstookt, kies dan uw route via de Duikerstraat, De Ulebelt bevindt zich aan het einde daarvan. Parkeerplaatsen zijn beperkt!