Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Almere, 9 september 2010

Na tientallen voorstellingen nadert Silo 8 zijn apotheose

T/m 19 september laatste kans om het zomerspektakel van dit jaar te zien; mis hem niet!

Vraagt u zich ook af wie die 20.000 mensen zijn met die lyrische blik in hun ogen? Wij zullen het verklappen: dàt zijn de bezoekers van de openluchtvoorstelling Silo 8 die u de afgelopen weken voorgingen. Alleen maar lovende recensies van bezoekers en pers kreeg dit zomerspektakel van theatergezelschap Vis a Vis. U heeft nu nog de kans om zelf te ervaren wat Silo 8 met u doet. Kaarten voor de allerlaatste voorstellingen zijn nu via www.silo8.nl te koop.

Voor Theatergezelschap Vis à Vis is SILO 8 de kroon op 20 jaar theater op hoog niveau. Op 18 mei startte zij naast Almere strand in de openlucht en met overdekte tribune met de eerste reeks voorstellingen. Wegens groot succes werd al snel besloten tot een reprise. De allerlaatste voorstelling speelt Vis à Vis nu op 19 september om 15.00 uur.

Vis à Vis
SILO 8 is hѐt zomerspektakel van 2010 bij Almere strand. Het publiek volgt een ouder Surinaams echtpaar dat zich aan de poorten van een toekomstig zorginstituut meldt. Daar heeft onder leiding van Dr. Wolf het verplegend personeel plaats gemaakt voor efficiënte machines. Het resultaat is bizar, humoristisch, maar zeker ook ontroerend. De voorstelling ligt weer geheel in de lijn van de verwachtingen die Theatergezelschap Vis à Vis de afgelopen 20 jaar bij het publiek geschept heeft.

De locatie experts van Vis à Vis spelen als sinds 1990 succesvoorstellingen zoals Groenland, Drift, Kooiboys, Daklozen on Ice en Picnic, in binnen en buitenland. Met Silo 8 gaan ze weer een stap verder in hun compromisloze benadering, effecten en impact op het publiek.

In Zwitserland wordt Silo 8 al 4 jaar lang met groot succes gespeeld door Karl's Kühne Gassenschau. Met de 400.000 bezoekers die deze voorstelling inmiddels heeft getrokken kan met recht gesproken worden van een van de succesvolste spektakels van het afgelopen decennium in Europa. Theatergezelschap Vis à Vis herschreef de voorstelling voor Nederlands publiek en combineerde het met haar eigen stijl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht