Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam/Zaandam, 9 september 2010

BN'ers starten bij Dam tot Damloop


- Eberhard van der Laan start toplopers -

Veel bekende Nederlanders verbinden zich aan een goed doel. Daarom zijn zij ook aanwezig op zondag 19 september tijdens de 26e Dam tot Damloop in het kader van het Dam tot Dam Goede Doelen Project. Een paar namen van aanwezigen zijn: Lieke van Lexmond, Beau van Erven-Dorens en Susan Visser. De burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, lost het startschot voor de toplopers.

Nadat de toppers zijn gestart, volgen de duizenden lopers voor hun tocht over 10 Engelse Mijl. Zij worden door verschillende bekende Nederlanders weggeschoten. Zo lossen onder meer presentatrice Violet Falkenburg en actrice Lieke van Lexmond een startschot. Onder de bekende Nederlanders is bijvoorbeeld ook Mark van Eeuwen, die zich verbonden heeft aan Malaika Kids Nederland en daar ook voor hardloopt. Ook Beau van Erven-Dorens doet weer mee. Samen met Waldemar Torenstra, Viggo Waas, Angela Schijf en Susan Visser is hij in training om van Amsterdam naar Zaandam te lopen.

De Dam tot Damloop staat bekend als een waar volksfeest. En daar profiteren de lopers enorm van. Middels een spandoekenwedstrijd en het aansporen van de bewoners langs het parcours hoopt organisator Le Champion dat de toeschouwers ook dit jaar weer boven zichzelf uitstijgen met versieringen, gekke en mooie teksten op de spandoeken en een feest in elke straat waar de route doorheen loopt. Le Champion reikt na afloop een prijs uit voor best versierde straat. Deze mag zich een jaar lang Dam tot Dam Straat 2010 noemen.

Nabij de finish op de Burcht vinden traditioneel vele activiteiten plaats. Zowel voor kinderen is er een springkussen, maar ook stands waar allerhande informatie te verkrijgen is. Het is echt een plek om na het lopen nog even rond te hangen.

Wie geen kans ziet langs het parcours te staan of te lopen, kan de live-uitzending van de 26e Dam tot Damloop door RTV N-H volgen. Van 10.30 - 17.00 uur wordt er aandacht geschonken aan de topatleten, de vele duizenden andere lopers, de festiviteiten langs de route en de activiteiten die deze dag plaatsvinden. Op maandag worden er tussen 10.00 - 16.00 uur diverse samenvattingen uitgezonden.

Vanwege de verwachte drukte roept de organisatie de deelnemers en toeschouwers op met openbaar vervoer te komen. Ook voor bewoners langs het parcours gelden op 19 september aparte regels. Zij krijgen speciaal een boekje in de bus met daarin nuttige informatie. Kijk voor meer informatie over de Dam tot Damloop op www.damloop.nl.

Noot aan de redactie (