Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

De Dakota viert haar verjaardag bij de Aviodrome!

Lelystad, 9 september 2010 - Nationaal Luchtvaart- Themapark Aviodrome en de Dutch Dakota Association vieren zaterdag 18 en zondag 19 september a.s. de 75e verjaardag van de DC-3 Dakota. Er is een foto-expositie, waar de creaties van de jonge bezoekers ook in worden opgenomen. Op zondag is er een speciale 'piloten walk around' in en rondom de Dakota.

Piloten walk around
Nieuw op zondag 19 september is de zogenoemde 'piloten walk around'. De captain neemt de bezoekers mee op een inspectieronde rond de DC-3 en geeft daarbij een kijkje in de Dakota keuken. Passagiers krijgen de unieke mogelijkheid de Dakota echt goed te bekijken, van buiten en van binnen en krijgen de kans alles aan de vliegers te vragen wat men altijd al had willen weten!

Tentoonstelling
Dit weekend is er een foto-expositie van de DC-3, van 1935 tot heden. Deze niet eerder vertoonde foto's worden tentoongesteld in het Schiphol Stationsgebouw uit 1928. Naast deze foto-expositie kunnen kinderen een DC- 3 ontwerpen. Deze tekeningen worden bij de DC-3 foto's tentoongesteld. Na het weekend worden de mooiste tekeningen beloond met een leuke prijs!

Historie & rondvluchten
De DC-3 Dakota begon haar carrière als een transcontinentaal en intercontinentaal verkeersvliegtuig en heeft een belangrijke rol gespeeld in de Tweede Wereldoorlog. De eerste vlucht van een Douglas DC-3 vond plaats op 17 december 1935. De Aviodrome viert dat de DC-3 al 75 jaar een grote rol speelt in de (Nederlandse) luchtvaart. Belangstellenden kunnen op zondag een rondvlucht in de Dakota van de DDA maken. Inschrijven voor deze rondvluchten is ter plekke mogelijk, maar om teleurstelling te voorkomen wordt aangeraden vooraf een stoel te reserveren door contact op te nemen met de afdeling reserveringen van de DDA, tel. 0320-292 316 (di-vr) of per e-mail: reserveringen@ddagroup.nl. Kijk voor meer informatie op www.aviodrome.nl of bel met 0320 - 289 840. De Aviodrome is gelegen aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad en is van 10.00 tot 17.00 uur geopend.




Ingezonden persbericht