Workshops over duurzame ontwikkeling en marketingkansen op ETFAM 2010

14/09/2010 08:28

Beursgebouw Eindhoven BV

'Fair Trade Gemeente: hoe werkt het?', 'Between Fair and Fake' en 'Social Auditing'. Het is slechts een greep uit de vele inspirerende workshops over duurzame ontwikkeling en marketingkansen op de ETFAM Trade Fair 2010. De beurs wordt gehouden op 19, 20 en 21 september in het Beursgebouw in Eindhoven. Speciale gast is de Amerikaanse schrijfster Mary Cantando.

De workshops nemen een belangrijke plaats in op de European Ethical and Fair Market Place, knikt directeur Chris Aelberts. "ETFAM heeft diverse sprekers uitgenodigd en daar zijn we heel trots op. Het gaat om specifieke kennisoverdracht en dat is ontzettend belangrijk." De ETFAM Trade Fair is een jaarlijkse business-to-business beurs voor producenten en inkopers van ethische en Fair Trade goederen. De beurs en de workshops zijn gratis te bezoeken.

Chris is blij met alle sprekers, maar op de aanwezigheid van de Amerikaanse schrijfster Mary Cantando en de stichting Yente is hij extra trots. "Het Yente-team doet geweldig werk", vertelt Chris enthousiast. Zij brengt vrouwelijke ondernemers uit ontwikkelingslanden in contact met onderneemsters in Nederland. Op een aantal terreinen werken Yente en ETFAM intensief samen."

Om het onderwerp nog eens extra onder de aandacht te brengen van de beursbezoeker, houdt de schrijfster op maandag 20 september een lezing in de Congres Hal 1 van het Beursgebouw. Directe aanleiding is haar indrukwekkende boek Leading with care. In het boek benadrukt Cantando het belang van uitwisseling van kennis, ervaring en kansen tussen vrouwelijke ondernemers overal ter wereld. De lezing begint om 11.30 uur. Stichting Yente en Cantando sluiten de dag samen af met een workshop Women entrepreneurs, their role in social change and development.

Opening en workshops

De eerste workshop van de Traide Fair 2010 start op zondag 19 september, na de officiële opening door de burgemeester van Eindhoven en de directie van ETFAM. De workshop wordt gehouden door een aantal medewerkers van ETFAM. Zij geven onder meer informatie over hun Business Model & Business Units. Ook worden tijdens diverse workshops een aantal businesscases besproken. "Wij richten ons op drie continenten", legt Chris uit. "Behalve Afrika zijn dat Latijns-Amerika en Azië."

Tijdens de Trade Fair worden nog veel meer interessante workshops gegeven. Dana van Hes geeft elke dag een workshop over Social Auditing. Ze laat daarbij onder meer zien wat Social Auditing is en waarom het goed is voor je bedrijf. Een andere spreekster is Erica Bolding. Zij vertelt tijdens haar workshops op 19, 20 en 21 september over Branding as a tool for sustainable development.

Op maandag 20 september kan de bezoeker een aantal eenmalige workshops bijwonen. Jan Vugts van Bureau Verantwoord vertelt bijvoorbeeld over Fair Trade gemeenten; hoe werkt het? Hij behandelt hierbij de gemeente Eindhoven. Diverse organisaties - waaronder de World Fair Trade Organisation (WFTO) - geven aansluitend een workshop About Brands & Labels: how to win the hearts, minds and money of the consumer? De Dutch Association of World Shops (DAWS) behandelt het onderwerp Between Fair and Fake.

Cobie Goudsmits besteedt op 20 en 21 september aandacht aan het onderwerp What products to create for the near future? Development in the catering & design branche. Dit sluit mooi aan op het Duurzame Catering Congres dat op dinsdag 21 september wordt gehouden. Het congres begint om 11.30 uur in beursgebouw Eindhoven.

Voor meer informatie en voor inschrijving als bezoeker kan men terecht op onze website www.etfam.com. Op de site staan ook het totale overzicht van de workshops, congres 'Duurzaam Cateren' en het overzicht van het internationale deelnemersveld.





http://www.etfam.com