Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Week van de Smaak neemt het op voor écht eten

Op 19 september begint de vierde editie van de Week van de Smaak. Het thema is dit jaar 'smaakfruit', met speciale aandacht voor het onmisbare werk van bijen en imkers voor de fruitteelt. Er zijn ruim 400 deelnemende bedrijven en organisaties die publieksactiviteiten organiseren. Een hoofdrol is weggelegd voor 's-Hertogenbosch, Hoofdstad van de Smaak 2010, waar o.a. de grootste biologische picknick allertijden gaat plaatsvinden.

De Week van de Smaak wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van eerlijke producten en pure smaken. Via smaakbeleving draagt het evenement bij aan bewustwording over streek- en seizoensproducten en biologische voeding. In het hele land doen bedrijven en organisaties mee met eigen activiteiten: boerderijen, restaurants, supermarkten, winkels, bedrijfskantines, scholen en zorginstellingen. De activiteiten variëren van kleinschalige proeverijen tot en met superstreekmarkten, kookdemonstraties en debatavonden.

Pierre Wind, kokoloog en smaakambassadeur: 'De Week van de Smaak is de verjaardag van het verse product. De lekkerste week van het jaar! Ik wil iedereen uitnodigen om dit feest mee te maken, het maakt niet uit hoe jong of oud je bent en of je veel of weinig van eten afweet. In de Week van de Smaak kun je overal proeven van vers fruit en andere waanzinnig lekkere dingen. Kikkûh! Wist je bijvoorbeeld dat er wel 8 soorten aardbeien bestaan?'

Hoofdstad van de Smaak
In 's-Hertogenbosch, de Hoofdstad van de Smaak 2010, is het activiteitenprogramma al in het voorjaar van start gegaan. De stad werkt daarbij nauw samen met boeren, tuinders en telers uit de directe omgeving. Een ware blikvanger is Beter Eten 2010, hét real food festival in de Brabanthallen. Hier kunnen bezoekers drie dagen lang proeven, kookworkshops volgen en marktkramen bezoeken. De belangrijkste ingrediënten zijn: seizoen, streek, biologisch en ambachtelijk eten uit heel Nederland. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Bij Beter Eten 2010 zal minister Verburg van LNV het officiële startsein geven voor de Week van de Smaak.

Helden van de Smaak
Dit jaar strijden 12 ondernemers uit de fruitsector om de titel Held van de Smaak. Op vrijdag 17 september worden de winnaars bekend gemaakt van de juryprijs en de publieksprijs. Tot en met 15 september kan via www.weekvandesmaak.nl gestemd worden. De kandidaat met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op: www.weekvandesmaak.nl

Einde persbericht




Ingezonden persbericht