Ingezonden persbericht


Persbericht 14 september 2010 - Amsterdam

Ambassadeur van Mongolie ontmoet wethouder Brink tijdens ETFAM 19-21 september, Eindhoven.

Mongolië zoekt aansluiting bij de Nederlandse expertise op het gebied van design, productinnovatie en fair-trade.

Ambassadeur van Mongolië in Brussel Z.Exc. Avirmed Battur

"Zaklampje"

te zien tijdens ETFAM

ontwerp:
HeinsHome & MIM
Deelnemers
Made in Mongolia Trade Platform, ETFAM

HeinsHome heinshome.nl

Sukhe
sukhe.nl

JuistJust juistjust.nl

Nooit Meer Haast nooitmeerhaast.nl

Esgii esgii.nl

Tiara Tours www.tiaratours.nl

Mongools Verkeersburo mongoolsverkeersbureau.nl

Zishi Nomad Design viltenleer.nl & nomad-design.nl

Ideal&Co ideal-co.nl

"100 meter koord"

te zien tijdens ETFAM

ontwerp:
HeinsHome & MIM

Tijdschrift over hedendaags Mongolië, moderne tradities, lokale ontwikkeling en internationalisering. BESTEL voor ¤ 4,95 via email: info@madeinmongolia.nl

De ambassadeur van Mongolië, Z.Exc. Avirmed Battur, bezoekt op dinsdag 21 september de ETFAM Trade Fair in Eindhoven. Hij zal daar op het Made in Mongolia Trade Platform onder meer spreken met de wethouder economische zaken, de heer H. Brink.

Mongolië zoekt aansluiting bij de Nederlandse expertise op het gebied van design, productinnovatie en fair-trade. Dat de Mongoolse ambassadeur hiervoor juist een bezoek aan Eindhoven brengt is niet verwonderlijk. Design is dankzij de Design Academy Eindhoven en de jaarlijkse Dutch Design Week verbonden geraakt met de identiteit van Eindhoven. Daarnaast is economische ontwikkeling op basis van duurzaamheid een van de speerpunten van de stad. Sinds vorig jaar zet ETFAM in het beursgebouw ethisch en fair ondernemen stevig op de agenda.

Als het aan de Mongoolse ambassadeur en zijn economisch attaché Battulga ligt, gaat ook Mongolië hier een voorsprong in nemen. Naast de ontwikkeling van duurzaam toerisme zien zij mogelijkheden voor de ontwikkeling van hoogwaardige duurzame designproducten. Hierin is nog een groot terrein te veroveren, maar een begin is zichtbaar.

" De natuur in ons land is kwetsbaar en zeer waardevol. Eeuwenlang wisten de nomaden hierin een evenwicht te bewaren. In de huidige tijd zijn we voor de bescherming van de natuur nog steeds afhankelijk van de herders, maar we zijn nu ook voor de werkgelegenheid van deze herders afhankelijk van de ontwikkeling van nieuwe industrieën die het milieu ontzien - daarbij hoort ook de ontwikkeling van design. Door bestaande grondstoffen en vaardigheden te combineren met moderne technieken komen nieuwe kansrijke producten tot stand. De komende jaren willen we daarbij ook onze producenten meer bekend maken met de principes van Fairtrade." Battulga - economische attaché Mongolian Embassy Brussels.

De ETFAM Trade Fair brengt ondernemers in Europa en producenten uit ontwikkelingslanden samen www.etfam.nl Het Made in Mongolia Trade Platform is een initiatief van de Stichting Made in Mongolia www.madeinmongolia.nl in samenwerking met ETFAM . Op het platform presenteren diverse ondernemers hun producten uit Mongolië.

AGENDA

ETFAM 19- 21 september 2010
Made in Mongolia Trade Platform
Plaats: Beursgebouw Eindhoven

Dinsdag 21 september
Receptie en publieke presentatie
Tijd: 13.30 uur
Plaats: Beursgebouw Eindhoven


* Introductie Matthea van de Klundert - van Staden (Stichting Made in Mongolia & honorair cultureel attaché voor Mongolië in Nederland);
* Emb. Avirmed Battur - ambassadeur van Mongolië;
* Dhr. H. Brink (wethouder economische zaken Gemeente Eindhoven).