Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

Neurologen rennen Dam tot Damloop
Samenwerking Sint Lucas Andreas Ziekenhuis & Zaans Medisch Centrum

Amsterdam, 14 september 2010. Een groep neurologen neemt zondag 19 september deel aan het grootste hardloopevenement ter wereld om hun intensieve en bijzondere samenwerking te symboliseren. Het samenwerkingsverband tussen de twee ziekenhuizen is opgezet om patiënten in de regio sneller en beter van zorg te kunnen voorzien op het gebied van neurologie.

Alle neurologen werken zowel in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (Amsterdam) als in het Zaans Medisch Centrum (Zaandam). Er bestaat één vakgroep neurologie. Het is niet gebruikelijk dat afdelingen van twee onafhankelijke ziekenhuizen samenwerken en op deze manier hun krachten bundelen Door de grotere capaciteit kan er meer specialisatie op het gebied van diverse hersenziektes aan patiënten worden geboden. Aangezien alle expertise nu in huis is, kunnen patiënten ook sneller en beter geholpen worden.

Via de IJ-tunnel leggen de neurologen 10 Engelse Mijl af naar hartje Zaandam. Ze rennen in shirts die gesponsord zijn door de ZaanApotheek en Forbo flooring systems. Na afloop van de dam tot damloop vieren de neurologen hun overwinning gezamenlijk in het Zaans Medisch Centrum. Eén van de neurologen, dr. H. Weinstein, vertelt waarom er gekozen is voor deelname aan de dam tot damloop: "We vinden lichaamsbeweging erg belangrijk en moedigen dat ook aan bij onze patiënten. Zelf moeten we daarin het goede voorbeeld geven".

Noot voor de redactie (