Ingezonden persbericht


(persbericht)

Kinderbloemencorso Zundert: diamanten jubileum met veel snoep Zundert - Aanstaande zondag viert het Zundertse kinderbloemencorso zijn zestigste verjaardag. Alle 800 deelnemertjes krijgen een verjaardagstraktatie. Kinderen van de St. Antoniusschool in Klein-Zundert krijgen zelfs corsoles en gaan dahliatableaus maken voor de aankleding van Zundert aanstaande zondag.

Aanstaande zondag 19 september wordt het kindercorso officieel 'bejaard'. De deelnemertjes zitten dan allemaal nog wel op de basisschool, de optocht viert inmiddels haar diamanten jubileum. En als er wat gevierd wordt, moet er getrakteerd worden!

De St. Antoniusschool in Klein-Zundert gaat zelfs corsoles geven. De vrijdag voor het kindercorso staat de hele dag in het teken van corso. Stichtingvoorzitter Rinie van Tilburg komt de dag openen. De kinderen maken dahliatableaus van 'siertikwerk' van dahlia's, die op de CLTV-veiling en langs de route van het corso komen te staan. Voor de bovenbouw is er 's middags nog een corsoquiz.

Op zondag 19 september trekt voor de zestigste keer de imposante stoet van meer dan 230 wagentjes door de Zundertse straten. Ruim 800 kinderen hebben zich afgelopen vrijdag ingeschreven voor deelname aan deze bijzondere editie van het kindercorso. De inschrijving is nu gesloten, want alle startnummers zijn vergeven. Ook alle speciale kindercorsovlaggen zijn uitverkocht. Heel Zundert zal net zoals bij het grote corso, weer vol hangen met vrolijke vlaggen aan de gevels komend weekend.

De stoet vertrekt om 13:30 u en wordt traditioneel opgeluisterd door de plaatselijke muziekkorpsen en feestelijke dweilbandjes. De entree is gratis en na afloop is er een groot kinderfeest op het veilingterrein van de CLTV aan de Molenstraat in Zundert. Hier zullen ook de deelnemers van de Kinder-Corsong optreden. Voor het gemeentehuis aan de Markt worden alle 800 kinderen met hun naam en titel van de wagen gepresenteerd voor de tribune waarop vele belangrijke mensen van de gemeente en de corsoprominenten van het grote mensen corso zitten. ROStv Zundert zal ook van deze optocht een mooie reportage uitzenden.

En als er iemand jarig is, moet er getrakteerd worden. Omdat de basis van het corso bij de deelnemende kinderen van het kindercorso ligt, worden zij dit jaar extra in het zonnetje gezet. Alle kinderen worden getrakeert op snoepjes van BIP en op een corso-disco-zwemfestijn in Zwembad de Wildert. Bij het afhalen van de startnummers krijgen de kinderen dus naast het felbegeerde vaantje, nu ook deze extra traktatie.

Bloemencorso Zundert is een pracht van een evenement en wordt gedragen door louter vrijwilligers. Het vindt steeds plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de website
www.bloemencorsozundert.nl
www.kindercorso.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht