Gemeente Oirschot

Biodiversiteitsteam Oirschot organiseert Egeldag

Egeldag Oirschot

Het gaat niet goed met de egels in Nederland. Dat bleek in 2009, het jaar dat door de Zoogdiervereniging was uitgeroepen tot het Jaar van de Egel. In 2010 geen Jaar van de Egel maar het biodiversiteitsteam Oirschot organiseert wel opnieuw een Egelweekend. Want de egels kunnen wel wat hulp gebruiken!

Â

Biodiversiteitsteam Oirschot

De biodiversiteit gaat wereldwijd en vooral ook in Nederland hard achteruit. Gemeente Oirschot is één van de vele Brabantse gemeenten die hier een stokje voor wil steken. Om inwoners van Oirschot te mobiliseren om de biodiversiteit in de gemeente te helpen ging in maart 2010 het B(iodiversiteit)-team Oirschot van start. Dit B-team bestaat geheel uit inwoners van onze eigen gemeente!

Â

Egeldag

Op zondag 19 september worden er verschillende egelactiviteiten georganiseerd bij de landschapsboerderij aan de Lopensestraat 3. Zo is er bijvoorbeeld een workshop âuw tuin egelvriendelijkâ en een workshop âegelkasten maken. Bij de workshop âEgelskasten maken kunnen kinderen onder creatieve aansturing van Wiel Wiersma zelfgemaakte egelkasten beschilderen. U bent van harte welkom om te komen kijken of mee te doen tussen 10.00 en 14.00 uur. De toegang en workshops zijn gratis.

Â

Meer informatie

Heeft u vragen over de Egeldag op 19 september dan kunt u contact opnemen met Anita van Zon van het B(iodiversiteits)-team Oirschot, e-mail: j.heuvel350@upcmail.nl. We zien u graag op de Egeldag!