Politie Gelderland-Zuid

Drie rijbewijzen ingevorderd

Nijmegen, 19-09-2010 o De politie heeft zaterdagavond en nacht vier bestuurders betrapt met teveel alcohol op achter het stuur. Drie Nijmegenaren van 37, 43 en 67 jaar en een 38-jarige man uit Zundert gingen in de fout.

De 37-jarige Nijmegenaar trok door zijn rijgedrag de aandacht van de agenten en werd in de Coehoornstraat langs de kant gezet. De man bleek inderdaad teveel te hebben gedronken. Ook was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Op het bureau blies de verdachte 815 ug/l.

De 38-jarige man uit Zundert werd gespot door een collega die in zijn privétijd de auto over de A73 zag rijden. De bestuurder liet duidelijk het gedrag zien dat hoort bij iemand die gedronken heeft. De agent in burger gaf de locatie door en de auto werd uiteindelijk op de Hatertseweg door collegas die dienst hadden, langs de kant gezet. De waarnemingen en de vermoedens waren juist geweest. De man had teveel gedronken. Hij blies op het bureau 625 ug/l.

Ook de 43-jarige Nijmegenaar kon niet verbloemen dat hij teveel alcohol op had. De agenten zagen hem rijden in de Lindenholt en lieten hem stoppen in de Hillekensacker. Ook daar bleken de bevindingen juist. Op het ademanalyseapparaat blies de man 645 ug/l.

Voor de 67-jarige Nijmegenaar was het ook raak. Agenten wisten van een getuige dat de man in zijn auto was gestapt terwijl hij teveel alcohol op had. De agenten reden naar zijn huis en troffen hem aan. Hij gaf toe net thuis te zijn gekomen. Hij was onvast ter been en moest blazen. Dit was hoog genoeg om mee te mogen naar het bureau. Daar blies de verdachte 610 ug/l.

In alle gevallen werd proces-verbaal opgemaakt en kregen de verdachten een rijverbod opgelegd voor een aantal uren. Drie verdachten moesten hun rijbewijs inleveren. Justitie zal bepalen wat daar mee gaat gebeuren. (14)

Laatst gewijzigd 19-09-2010 9:14 | © Regio Gelderland-Zuid |