Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.10 uur

Utrecht, 19-09-2010

Rijden zonder rijbewijs

BAARN De politie heeft in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 september een vrouw aangehouden omdat zij in haar auto reed terwijl haar rijbewijs was ingevorderd.

Agenten controleerden omstreeks 03.10 uur op de Bestevaerweg een automobiliste. Uit de opgevraagde gegevens via de meldkamer bleek dat de 44-jarige vrouw uit Baarn geen geldig rijbewijs had. Haar rijbewijs was een aantal jaren geleden ingenomen omdat de vrouw regelmatig onder invloed reed. De vrouw werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Diefstal brandstof

SOEST Op de Laanstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september een man aangehouden omdat hij brandstof uit een auto had gestolen.

Getuigen belden omstreeks 02.30 uur naar de politie omdat ze een verdachte situatie bij een huis aan de Kostverlorenweg zagen. Een auto was daar de oprit opgereden en kort daarna was het autoalarm afgegaan. Hierna reed de auto weer weg in de richting van de Laanstraat. Ter plaatse zagen agenten dat op de oprit een jerrycan en een slang lag. Een andere

politie-eenheid zag ondertussen de auto op de Laanstraat rijden.

De bestuurder kreeg een stopteken. De 21-jarige man uit Maarssen gaf aan van niets te weten. In de auto rook het sterk naar brandstof. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.