Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.10 uur

Utrecht, 19-09-2010

Algemene verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft vrijdagmiddag en avond op de Rondweg west een grote verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 15.00 en 22.30 uur werd in samenwerking met de Douane, Belastingdienst, de ANWB, de Koninklijke Marechaussee en de Verkeerspolitie op de Rondweg west een grote controle gehouden. In totaal werden 42 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere onverzekerd rijden, te hoge constructiesnelheid, het niet hebben van een rijbewijs, verlopen APK, losse lading en het niet voeren van verlichting. Twee autos werden weggesleept waarvan één omdat het, volgens het systeem van de RDW, een gesloopte auto betrof. Een tweede voertuig bleek niet verzekerd. Eén persoon werd aangehouden omdat hij nog een boete had openstaan. De belastingdienst kon een bedrag van ruim 7.000,- innen aan openstaande vorderingen.

Man aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de Markt heeft de politie in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september een man aangehouden omdat hij agenten beledigde en dronken naast de politieauto stond te wildplassen.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Markt een man zwalkend over straat gaan. De man was zichtbaar onder invloed. Plotseling ging hij vlak naast de politieauto staan wildplassen. Agenten spraken de 36-jarige man uit Wijk bij Duurstede aan op zijn gedrag en vroegen naar zijn identiteitsbewijs. De man had geen papieren op zak en begon de agenten uit te schelden. Hierop werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

WOUDENBERG Op de Stationsweg oost vond vrijdagavond een eenzijdige aanrijding plaats. De bestuurder van de auto raakte gewond.

Een 27-jarige automobilist uit Woudenberg reed, door tot nu toe onbekende oorzaak, links langs de rotonde aan de Stationsweg oost. De auto schoot door en kwam uiteindelijk via een muur tegen een hekwerk tot stilstand. De brandweer heeft de 27-jarige bestuurder uit de auto bevrijd. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder alcohol had genuttigd. Bloedonderzoek zal hierover uitsluitsel geven.