Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 19-09-2010

Bestuurder onder invloed

BREUKELEN Vrijdagmiddag heeft de politie op de Hazeslinger een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 53-jarige man uit Nieuwersluis werd rond 12.05 uur op de Hazeslinger gecontroleerd. Uit de eerste blaastest werd duidelijk dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 755 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur werd hij naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

MONTFOORT Op de M. A. Rijnaldaweg vond zaterdagmorgen een aanrijding tussen twee autos plaats. Drie personen raakten gewond.

Een 43-jarige vrouw uit Schoonhoven reed rond 10.55 uur met haar auto over de M.A. Rijnaldaweg vanuit de richting Woerden. De vrouw zag te laat dat er een auto voorgesorteerd stond om linksaf Blokland in te rijden en botste vol tegen de achterkant van de auto. In de auto zaten een 61-jarige man uit Nieuwegein achter het stuur en een 59-jarige vrouw uit Nieuwegein als passagier. Door de klap raakten de man en vrouw uit Nieuwegein gewond en werden naar het UMC Utrecht overgebracht.

De 43-jarige vrouw werd naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. In de loop van de dag konden de 43-jarige vrouw en de 59-jarige vrouw naar huis. De 61-jarige man zal nog een aantal dagen in het ziekenhuis moeten verblijven.

Brandstichter op heterdaad opgepakt

MIJDRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 september een man op heterdaad aangehouden voor het stichten van brand.

In Mijdrecht werd de laatste tijd met enige regelmaat brand gesticht in coniferenhagen. Om dit een halt toe te roepen hield de politie extra toezicht. In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten rond 01.15 uur in de wijk Molenland een man zich verdacht gedragen. Niet lang daarna werd gezien dat hij een coniferenhaag in de brand stak.

De agenten grepen in en hielden de man, 23 jaar uit Mijdrecht, op heterdaad aan. De Mijdrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Inmiddels is hij in verzekering gesteld en zal verder onderzoek moeten uitwijzen of hij verantwoordelijk is voor meerdere brandstichtingen.

Bestuurder rijdt door na aanrijding

MIJDRECHT In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september veroorzaakte een bestuurder een aanrijding en reed hierna door.

De politie kreeg rond 02.50 uur een melding van getuigen dat een bestuurder een aanrijding op de Viergang had veroorzaakt. Hierbij waren twee autos beschadigd. De bestuurder was doorgereden. Ter plaatse troffen agenten de twee beschadigde autos aan. Tijdens onderzoek in de omgeving zagen agenten op de Haarlaan een auto rijden welke voldeed aan het opgegeven signalement. Na een korte achtervolging raakten de agenten de auto kwijt.

Vlakbij de kruising Dr. J. van der Haarlaan met de Oosterlandweg stond de bewuste auto op een parkeerplaats. De bestuurder was niet meer aanwezig. Aan de hand van het kenteken kon achterhaald worden van wie de auto was. De identiteit van de bestuurder is bij de politie bekend.

Fietser rijdt voetganger aan

PORTENGEN- Een 18-jarige man en 37-jarige vrouw zijn zondagmorgen gewond geraakt tijdens een verkeersongeval.

Omstreek 04.00 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de kruising van de provinciale weg N401 met Portengen. Daar bleek een 18-jarige fietser uit Breukelen tegen een 37-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats te zijn aangereden, nadat zij van een bagagedrager van een fiets sprong. De fietser raakte gewond aan zijn lip en oogkas. Ook de vrouw raakte lichtgewond. Beiden werden vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Drie jongens aangehouden voor ingooien ruiten

MAARSSEN- Drie 16-jarige jongens zijn zaterdagavond aangehouden voor het ingooien van twee ruiten van een school.

Omstreeks 22.30 uur belde een getuige naar de politie omdat jongens aan de Bolensteinseweg twee ruiten van een school hadden ingegooid. Agenten troffen een groep van vijf jongens aan. Omdat niet duidelijk werd wie wat gedaan had, moesten ze alle vijf mee naar het politiebureau. Daar bleek dat twee 16-jarige jongens, een uit Breukelen en de ander uit Maarssen de ruiten hadden ingegooid.

Een andere 16-jarige jongen uit Maarssen had toegekeken. De twee andere jongens hadden niets gedaan en konden zonder bekeuring naar huis. De politie bekijkt wat een gepaste straf is voor de jongeren.