Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 19-09-2010

Dodelijke aanrijding

UTRECHT Op de Biltse Rading vond vrijdagmiddag een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats. De fietser kwam hierbij om het leven.

Een 48-jarige automobilist uit Zeist reed omstreeks 16.45 uur vanuit de richting van de Bilt in de richting van Utrecht ter hoogte van de afrit van de Rijksweg A27. Plotseling stak een

74-jarige man uit Groenekan met zijn fiets de weg over. De bestuurder zag geen kans meer de fietser te ontwijken en botste tegen de man aan.

Het 74-jarige slachtoffer raakte ernstig gewond. Met hulp van het personeel van de traumaheli werd het slachtoffer gestabiliseerd en naar het ziekenhuis overgebracht waar hij uiteindelijk aan zijn verwondingen overleed. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Vleutenseweg vond vrijdagavond een aanrijding tussen een auto en een bromfietser plaats. De bestuurder van de bromfiets raakte gewond.

Een 44-jarige bestuurder (woonplaats onbekend) reed met zijn auto over de Vleutenseweg. Plotseling stak een jongen op een scooter de weg over. De automobilist zag geen mogelijkheid meer de bromfietser te ontwijken en botste tegen de jongen aan. De 14-jarige jongen uit Utrecht raakte gewond aan zijn been en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Agent gewond bij aanhouding

UTRECHT Een agent raakte in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 september gewond aan zijn been tijdens de aanhouding van een verdachte.

De politie kreeg rond 03.55 uur een melding dat er gevochten werd in een huis aan de Berkelstraat. Ter plaatse bleek dat een 49-jarige man uit Utrecht twee andere mannen had mishandeld. De Utrechter was zichtbaar onder invloed van alcohol en had een mes in zijn hand. Agenten wisten de man over te halen het mes weg te leggen. Toen de man geboeid werd ging hij weer door het lint en verzette zich hevig. Tijdens de aanhouding kwam een agent ten val en brak zijn been. De man werd uiteindelijk onder controle gebracht en naar het bureau meegenomen.

Aangehouden voor diefstal fiets

UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij een fiets op de Nachtegaalstraat had gestolen.

Agenten zagen omstreeks 20.55 uur dat een man een fiets meenam die duidelijk niet van hem was. De verdachte liep met de fiets weg in de richting van de Parkstraat. Hier werd de

46-jarige man uit Driebergen aangehouden. De man wilde zijn naam niet opgeven. Op het bureau bleek hij twee sealbags met wiet bij zich te hebben. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten op het bureau.

Brom en fietscontrole

UTRECHT Vrijdagmorgen heeft de politie op de Burchtpoort een brom en fietscontrole uitgevoerd.

De controle vond plaats tussen 07.00 en 10.30 uur ter hoogte van de Burchtpoort. In totaal werden 117 fietsen en 13 bromfietsen gecontroleerd. 9 Fietsen werden meegenomen naar het bureau. Hiervan bleken er twee gestolen. Bij drie van de overgebleven 7 fietsen was het framenummer weggehaald. Deze fietsen werden in beslag genomen. Voor vijf bromfietsbestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor onder andere, te hoge constructiesnelheid en het niet hebben van een rijbewijs.

Te snel, rijbewijs kwijt

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september het rijbewijs van een bestuurder ingenomen omdat hij veel te hard reed.

Omstreeks 02.15 uur controleerden agenten op de Cartesiusweg een auto op snelheid. Uit de meting bleek dat de bestuurder 115 km/u reed terwijl er maximaal 50 km/u gereden mag worden. De 20-jarige automobilist uit Utrecht moest zijn rijbewijs inleveren.

Vechtpartij

UTRECHT- Een 41-jarige Schot is zondagochtend gewond geraakt na een vechtpartij.

Omstreeks 03.45 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Mariaplaats. Ter plaatse bleken twee bezoekers ruzie te hebben gehad, waarbij de Schot gewond was geraakt aan zijn hoofd. De man wilde echter geen aangifte doen. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een vermoeden wie de dader is en zet het onderzoek voort.