Politie Limburg-Zuid

Achtervolging van Heerlen tot Beek

Vrijdagnacht kreeg de politie een telefoontje van een jongeman die als bijrijder in een auto zat en aangaf dat ze achtervolgd werden door een auto met twee mannen er in. Een van de twee mannen had zelfs een ruit van de auto vernield.

Op aanwijzing van de bijrijder kon de politie op de Bourgognestraat in Beek twee mannen aanhouden. Het gaat om een 22 jarige man uit Voerendaal en een 20-jarige man uit Stein. De Voerendaler bleek onder invloed van alcohol.

De bestuurder van de achtervolgde auto, een 19-jarige jongen, uit Beek kreeg het met zijn vrienden aan de stok met zijn latere achtervolgers. Het hoe en waarom zoekt de politie nog uit. Er ontstond in ieder geval een achtervolging vanaf de Heerlerbaan in Heerlen tot in Beek. De achtervolging ging gepaard met hoge snelheden. Ergens in Heerlen zagen de achtervolgers nog kans een ruit van de door hun gejaagde auto te vernielen.

In de auto van de man uit Voerendaal trof de politie een kleine hoeveelheid verdovende middelen en een stroomstootwapen aan. De Voerendaler en de man uit Stein zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de toedracht en de aanleiding van de achtervolging die ook nog heel anders had kunnen aflopen!

19-09-2010, Heerlen-Beek