Politie Drenthe

Zondag 19 september 2010

Provincie Drenthe, 19-09-2010

Aanhoudingen rijden onder invloed van alcohol

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 50-jarige man uit Spier aangehouden op de Torenlaan voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist was ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. Deze wees uit dat de man alcohol had gedronken en de man werd aangehouden. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan. Hij scoorde 520 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

KLAZIENAVEEN De politie heeft zaterdagavond een 38-jarige man uit Emmen aangehouden op de Horizon voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist was ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. Deze wees uit dat de man alcohol had gedronken en de man werd aangehouden. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan. Om medische redenen lukte dit niet. Een bloedproef werd vervolgens afgenomen. De man kreeg in ieder geval twee bekeuringen voor het onnodig voeren van het groot licht en voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs.

Politie houdt man aan voor mishandeling

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit Hoogezand aangehouden op de Brinkstraat voor mishandeling. Tijdens een opstootje had de man een kopstoot gegeven aan een 18-jarige man uit Assen. Het slachtoffer raakte lichtgewond aan zijn hoofd. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Politie houdt man aan voor verstoren openbare orde

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Assen aangehouden op de Brinkstraat voor het verstoren van de openbare orde. De man gedroeg zich vervelend en was uit op ruzie met het uitgaanspubliek. De politie sprak de man aan op zijn gedrag, maar dat mocht niet baten. De man werd vervolgens aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en werd overgebracht naar het politiebureau. De man werd met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Aanhoudingen na mishandeling

ASSEN De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding binnen van een mishandeling op de Mulderstraat. In de omgeving werd een 20-jarige man uit Rolde aangetroffen met een bloedneus. Getuigen verklaarden tegenover de politie dat de man was mishandeld door twee mannen. De politie wist de twee mannen (19 en 20 jaar oud) uit Bovensmilde aan te houden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Een 47-jarige man uit Denemarken werd ook aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt dat hij geweld had toegepast op één van de twee verdachten uit Bovensmilde. De man werd ook naar het politiebureau overgebracht en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie houdt man aan voor belediging

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit Meppel aangehouden op het Zuideindigerpad voor belediging. Agenten zagen dat een auto op de kruising Blankenstein en de Hoogeveenseweg door het rode licht reed. De auto werd op het Zuideindigerpad aan de kant van de weg gezet. De bestuurder kreeg een bekeuring voor het rijden door het rode licht. De 22-jarige man uit Meppel zat als bijrijder in de auto en begon zich er mee te bemoeien. De man werd toegesproken, maar bleef zich vervelend gedragen. De man werd vervolgens om zijn legitimatie gevraagd. Bij het vragen naar zijn woonadres ging de man moeilijk doen. Toen de gegevens werd nagetrokken beledigde de man een agent. De man werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie treft scooter aan bij vaart

WACHTUM De politie kreeg zaterdagochtend een melding binnen dat er een scooter was gevonden op de Grevenberg langs de Hoogeveensevaart. Ter plekke troffen agenten een scooter aan op de wal langs de vaart. Gezien de omstandigheid van aantreffen werd door een duikploeg van de brandweer in de vaart gezocht naar de mogelijke bestuurder. Er werd niemand aangetroffen en de zoekactie werd beëindigd. De politie trof op de scooter een kentekenplaat aan. Uit onderzoek kwam vast te staan dat het kenteken niet bij de scooter hoorde. Onderzoek naar het chassisnummer leverde ook niets op. De politie heeft nog niet kunnen achterhalen van de scooter is en waarom deze ter plekke is achtergelaten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie houdt beledigende wildplasser aan

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man uit Assen aangehouden op de Gedempte Singel voor belediging. Agenten zagen de man wildplassen op de Gedempte Singel en gaven hem daarvoor een bekeuring. Toen de agenten wegliepen schold de man de agenten uit. De man werd vervolgens aangehouden voor belediging. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Politie houdt vrouw aan voor bedreiging

EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag een 45-jarige vrouw uit Emmen aangehouden op de Rolderbrink. De vrouw had een 29-jarige man uit Erica bedreigd met een mes. Aanleiding was een woordenwisseling over een vernieling van een boom. Niemand raakte gewond. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Frontale botsing tussen twee autos

BEILEN Zaterdagochtend heeft op de Lieving een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 62-jarige automobilist uit Beilen reed over de Lieving in de richting van Beilen. Voor hem reed een vrachtauto. De vrachtwagenchauffeur gaf aan dat hij wilde stoppen en de automobilist uit Beilen besloot de vrachtwagen in te halen. De automobilist reed stapvoets en week uit naar de linker rijstrook om de vrachtwagen in te kunnen halen. Op het moment dat de man naast de vrachtwagen reed kwam hij in frontaal in botsing met een 30-jarige automobilist die uit de tegenovergestelde richting naderde. De 30-jarige automobilist uit Beilen raakte door de aanrijding licht gewond en werd overgebracht naar een dokterspost in Assen. De 62-jarige man uit Beilen werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht en hoefde zich verder niet onder doktersbehandeling te laten stellen.

Politie houdt man aan voor winkeldiefstal

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagmiddag een 65-jarige man uit Hoogeveen aangehouden in een winkel aan de Tamboerpassage voor winkeldiefstal. De man had vier videos weggenomen uit een supermarkt. De man werd overgebracht naar het politiebureau en proces-verbaal werd opgemaakt.

Man gewond na aanrijding

SCHOONEBEEK Zaterdagmiddag is op een weiland aan de Kanaalweg een 21-jarige man uit Nieuw Amsterdam gewond geraakt aan een bovenbeen na een aanrijding met een trekker. Ter plekke bleek dat er in het weiland een vriendenclub met historische trekkervoertuigen een clubdag hield. Eén van de deelnemers, de 21-jarige man uit Nieuw Amsterdam, was tussen twee trekkers terecht gekomen en was daardoor gewond geraakt. De man wilde een sleepkabel tussen twee trekkers afkoppelen en op dat moment liet de bestuurder van de achterste trekker per ongeluk de koppeling los. De trekker schoot vooruit en botste tegen de stilstaande trekker. De 21-jarige zat er tussen. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen gebracht.

Verkeersongeval met materiële schade

TYNAARLO Zaterdagavond heeft op de Zuidlaarderweg een verkeersongeval met materiële schade plaatsgevonden. Een 21-jarige automobilist uit Groningen reed over de Zuidlaarderweg in de richting van Groningen. Even voorbij de afslag na een camping reden er twee autos voor de 21-jarige automobilist. De man wilde de twee autos gaan inhalen. Op het moment dat de automobilist de eerste auto wil inhaalt, wijkt deze uit naar links. De man moet daardoor ook naar links uitwijken en komt in de berm terecht. Vervolgens botst hij frontaal tegen een boom in de linkerberm. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis in Assen gebracht, maar kon diezelfde avond weer naar huis.

Man mishandeld na geluidsoverlast

ASSEN De politie heeft zaterdagavond op de Buizerdstraat een 32-jarige man uit Assen aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 57-jarige man uit Assen te hebben mishandeld na een ruzie over geluidsoverlast. De 57-jarige man raakte gewond aan zijn hoofd en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Assen gebracht. De 32-jarige man werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Man zwaar gewond na eenzijdige aanrijding

ANNEN Zaterdagavond is een 45-jarige man uit Noordlaren zwaar gewond geraakt na een eenzijdige aanrijding op De Bulten. De 45-jarige automobilist raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom. De man werd door de brandweer uit zijn auto gehaald en werd per ambulance naar het UMCG in Groningen gebracht. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Politie vordert rijbewijs in

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Meenteweg het rijbewijs van een 19-jarige automobilist uit Nijeveen ingevorderd. De man reed na correctie 66 kilometer per uur te snel over de Meenteweg. Op deze weg geldt ter plekke een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.