Politie Groningen

Zondag 19 september 2010

Provincie Groningen , 19-09-2010

Man aangehouden voor zware mishandeling

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 19-jarige man uit Zuidlaren aangehouden voor zware mishandeling. Agenten zagen hoe de man een 17-jarige jongen in het gezicht sloeg. Op de grond terechtgekomen schopte de 19-jarige het slachtoffer ook hard tegen het lichaam. De 17-jarige bleef op de grond liggen. Daarop is de verdachte na een korte achtervolging op het Gedempte Kattendiep aangehouden. Het slachtoffer is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte zit vast, de politie stelt een onderzoek in.

Dronken fietser aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 27-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden op de Grote Markt in de stad. Agenten zagen hoe de man als bestuurder van een fiets om een aantal voetgangers heen fietste en korte tijd later plots ten val kwam. Toen de 27-jarige om onduidelijke redenen de bewuste groep aanviel en een van hen schopte greep de politie in. Op het politiebureau bleek dat de fietser ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Er is tevens een aangifte van het slachtoffer opgenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging en drugsbezit

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 37-jarige man uit Groningen aangehouden op de Gelkingestraat in Groningen. De beveiliging van een horecagelegenheid in de binnenstad had gemeld dat de man een steekvoorwerp bij zich zou hebben. Daarmee zou ook een portier bedreigd zijn. Toen agenten de man lokaliseerden ging hij er snel vandoor. Maar de 37-jarige liep zich vast in de Donkersgang. Aan de andere zijde stonden van de straat stonden namelijk twee agenten. De verdachte droeg een schroevendraaier op zak. Tevens had hij 10 bolletjes cocaïne bij zich. Hij zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Dronken automobiliste aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond een 50-jarige vrouw uit Groningen aangehouden op de Tweede Willemstraat in de stad. De bestuurster van een auto had te diep in het glaasje gekeken en wilde inparkeren. Eerst probeerde zij dat aan de ene zijde van de rijbaan. Daarbij botste ze tegen een geparkeerde auto die door de kracht van de klap tegen een andere geparkeerde auto botste. Een tweede poging aan de andere zijde van de weg ging ook mis. Ook daar reed de 50-jarige tegen een geparkeerde auto aan. Agenten namen de vrouw mee naar het politiebureau. Aldaar bleek dat zij ruim 1,6 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs is ingenomen. De politie maakt proces verbaal op.

Onderzoek misdrijf op station Zuidbroek in volle gang

ZUIDBROEK Een rechercheteam is druk doende met het onderzoek naar het ernstige incident op het station van Zuidbroek zaterdagmorgen jongsleden. Rechercheurs onderzoeken wat er zich precies op het station heeft afgespeeld. Aan een getuigenoproep gisteren heeft tot nu toe een iemand gehoor gegeven. De politie komt graag in contact met personen die zich tussen 06.00 en 07.00 uur in de omgeving van het Station Zuidbroek bevonden en die zich nog niet hebben gemeld. Daarnaast gaat het verhoor van de 37-jarige verdachte (zonder woonadres) verder. Hij werd gisteren kort na het incident aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het misdrijf. De beide slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis en worden daar behandeld aan hun verwondingen.

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

UITHUIZEN De politie heeft zaterdagnacht een 41-jarige man uit Zandeweer aangehouden op de Dingeweg in Uithuizen. De man was tijdens een evenement door de beveiliging een feesttent uitgezet. De 41-jarige was dronken en gedroeg zich recalcitrant. Agenten namen de man mee naar het politiebureau voor openbare dronkenschap. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en moest in de boeien worden geslagen. Daarbij was sprake van een goede samenwerking tussen beveiligingmedewerkers en agenten. De verdachte kon tevens geen identiteitsbewijs tonen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden voor belediging

VEENDAM De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongen uit Veendam aangehouden voor belediging. De verdachte riep het Prins Hendrikplein beledigende taal naar agenten. De verdachte is opgepakt en in de cel gezet. De politie maakt proces-verbaal op.

Meerdere diefstallen in woonwijk

ZUIDHORN In de wijk Oostergast zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in meerdere straten autos opengebroken. Het gaat daarbij om de straten Siriusstraat, Zonstraat en de Menkarstraat. Agenten hebben tot nu toe acht autoinbraken geregistreerd, waarbij onder meer navigatieapparatuur en elektrisch bouwgereedschap is gestolen. Daarnaast werd er ingebroken in een woning, waarbij een mobiele telefoon werd gestolen. In de Menkastraat is uit een schuurtje een bosmaaier weggenomen. In de Kumastraat zijn twee fietsen ontvreemd, deze werden later in dezelfde wijk teruggevonden. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt gedupeerden aangifte te doen. Daarnaast komt de politie graag in contact met mensen die mogelijk getuige van een of meerdere incidenten zijn geweest.

Jonge winkeldieven aangehouden

WINSCHOTEN De politie heeft zaterdagmiddag een 13-jarige jongen uit Scheemda en zijn 12-jarige vriendje uit Heiligerlee meegenomen naar het politiebureau. Het jonge dievenduo liep een winkel aan de Venne binnen en stal daar meerdere snoepartikelen. Toen de agenten arriveerden was een gestolen reep chocolade al verorberd. Het tweetal is overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken automobilist staat stil op rijbaan

SAPPEMEER De politie heeft zaterdagnacht een 26-jarige man uit Groningen aangehouden op de Scheepstimmerman in Sappemeer. De bestuurder van een auto stond met auto en al stil op de rijbaan. De motor liep en hij zat in de gordel achter het stuur. Ook de ruitenwissers draaiden nog. Maar de bestuurder, die alleen in de auto zat, was volgens de agenten totaal van de wereld. Op het politiebureau bleek dat de verdachte ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.