Politie Haaglanden

Persberichten 19 september

Haaglanden, 19-09-2010

Politiebikers houden straatrover aan
Den Haag Met vereende krachten hielden twee politiebikers zondagochtend 19 september een man aan, die kort daarvoor een vrouw van haar tas had beroofd. Rond 05.00 uur stond één van hen op de Parallelweg, toen er met grote snelheid een fietser passeerde. In het voorbijgaan groette de man de agent nog. Achter hem kwamen echter twee vrouwen aanfietsen, die naar de agent riepen dat de man een tas had gestolen. Direct sprong de agent op zijn fiets en ging hij achter de tasjesrover aan. Onderweg waarschuwde hij andere agenten en gaf hen de vluchtroute en het signalement van de man. Op de kruising van de Wellingtonstraat met de Waterloostraat wachtte de andere politiebiker de man zodoende op; hij hield hem aan. Hij werd ingesloten op het politiebureau.

Twee woninginbrekers aangehouden
Den Haag - Op de Trekweg hielden agenten zaterdagochtend 18 september twee woninginbrekers aan. Rond 03.50 uur belde de bewoonster van een woning het alarmnummer, omdat twee mannen probeerden bij haar in te breken. De vrouw had zich verstopt en de politie gewaarschuwd. Die gingen er als een speer op af en zagen op de eerste verdieping, bij de deur van de woning, twee mannen staan. Bij het zien van de agenten verstopten de mannen zich op de tweede verdieping, op de galerij, achter een schot. De agenten vonden een spoor van inbrekerswerktuigen en hielden de mannen (18 en 20 jaar uit Den Haag) aan. De recherche onderzoekt de zaak.

Man zwaait met machete
Den Haag - Getuigen meldden zaterdagmiddag rond 17.10 uur bij de politie dat er op de Pieter van den Zandestraat een man zou lopen, die met een machette zwaaide en daar autos mee vernielde. Agenten gingen direct in de omgeving op zoek naar de man. Omdat zij informatie kregen dat de man mogelijk op de Noordwal een woning binnen was gegaan, gingen ze daar met behulp van een politiehond aan de bel. De man bleek daar al niet meer te zijn, maar had wel het kapmes achtergelaten. Dit werd direct in beslag genomen. Kort daarna werd bij een snackbar in de buurt een man gezien, die aan het signalement voldeed. Agenten gingen er wederom op af. Bij het zien van de agenten gaf de man zelf te kennen dat ze hem moesten hebben. Hij werd aangehouden. Er bleek geen sprake van schade aan autos. De man kreeg meerdere processen-verbaal.

Inbreker aangehouden
Den Haag Op de Kortenaerkade werd zaterdagavond 18 september een man aangehouden, die had ingebroken in een bedrijf. Nadat om 23.15 uur het inbraakalarm van het bedrijf was afgegaan en toegesnelde agenten hadden gezien dat er een raam geforceerd was, omsingelden zij het pand. Nadat zij hadden gezien dat op de eerste verdieping kort licht scheen, gingen zij in het pand op zoek naar de inbreker(s). In de kopieerruimte hielden zij een 46-jarige Hagenaar aan. Met behulp van een politiehond doorzochten de agenten de rest van het pand; er werd niemand meer aangetroffen.

Automobilist rijdt tegen boom
Den Haag - Op de Madepolderweg vond zondagochtend 19 september een forse, eenzijdige aanrijding plaats. In de bocht, tussen de Madesteinweg en de Nieuweweg, reed een 18-jarige Naaldwijkse automobilist om 03.30 uur tegen een boom. Hij raakte daarbij flink gewond, onder meer aan zijn hoofd, en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook zijn bijrijder (eveneens een 18-jarige jongen uit Naaldwijk) raakte gewond; hij had last van zijn nek en schouder. Zijn letsel bleek echter mee te vallen. De Technische Ongevallendienst (TOD) onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Bestuurder in shock na aanrijding
Den Haag Op de Neherkade hoorde een politiebiker zaterdagmiddag 18 september rond 16.05 uur een harde klap, glasgerinkel en gegil. Er bleek een aanrijding te zijn geweest tussen twee autos. De ene auto had een andere auto van achteren aangereden. De auto die aangereden werd, was gaan tollen en kwam tot stilstand tegen een paal. De 71-jarige bestuurder was hierdoor in shock geraakt en niet meer aanspreekbaar. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij snel opknapte. Hij hield alleen wat spierpijn aan de aanrijding over. De bestuurder van de andere auto (een 50-jarige man uit Delft) kwam met de schrik vrij. Twee getuigen waren zo geschrokken dat zij slachtofferhulp kregen aangeboden. De Technische Ongevallendienst onderzoekt hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren.

Verlaten plaats ongeval
Voorburg Politieagenten hielden zaterdag 18 september een 18-jarig Haagse aan, die rond 23.00 uur een 15-jarige meisje had aangereden en was doorgereden. De 15-jarige Haagse stond met haar fiets op de Rozenboomlaan, samen met een groep vrienden en vriendinnen. Doordat zij deels op de rijbaan stonden, konden de autos er moeilijk langs. Eén auto raakte bij het passeren het meisje, dat viel en het stuur van haar fiets in haar buik kreeg. De GGD controleerde haar terplekke; ze hoefde niet naar het ziekenhuis. Twee getuigen gingen nog te voet achter de auto aan. Met behulp van hun verklaringen wisten agenten te achterhalen waar de auto thuishoorde. Net toen de agenten de auto in beslag wilden nemen, kwam de bestuurster aanlopen en werd zij aangehouden voor het verlaten van een plaats van een ongeval.

Op heterdaad betrapt
Wassenaar Op de Oostdorperweg greep een oplettende Wassenaarder zondagochtend 19 september een 18-jarige fietsendief bij zijn kladden. Rond 03.00 uur werd de man wakker van gerommel bij zijn woning. Hij ging kijken en zag een jongen weglopen met zijn fiets, die in zijn door een schutting omheinde tuin had gestaan. De man hield de 18-jarige plaatsgenoot eigenhandig aan en waarschuwde de politie. Agenten namen de jongen van hem over. Zijn fiets werd weer in de tuin teruggezet.

Vier vrouwen in gestolen auto
Rijswijk Agenten die zaterdagavond een alcoholcontrole hielden op de Huis te Landelaan stuitten op een gestolen auto en hielden vier vrouwen aan.
Vermoedelijk voorzagen de dames (18 jaar uit Den Haag, 18 jaar uit Rijswijk, 20 jaar uit Rijswijk en 22 jaar uit Wateringen) problemen, want ze parkeerden hun auto vlak voor de controleplaats en gingen te voet verder. Een agent zag dit echter gebeuren en controleerde het kenteken van de auto. Deze bleek als gestolen te boek te staan. Hierop gingen agenten achter de vrouwen aan en hielden hen op de Van Vredeburchweg aan. Op het politiebureau werden ze ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Getuigen gezocht: man beroofd van tas
Rijswijk Op de Eikelenburglaan werd zaterdagavond 18 september een 27-jarige man met geweld van zijn tas beroofd. Rond 22.00 uur was de man was op de fiets onderweg naar Wateringen. Op de Eikelenburglaan werd hij benaderd door twee jongens, die deel uitmaakten van een grote groep jongeren van tussen de 15 en 20 jaar oud. Zonder enige aanleiding sloegen de twee jongens de man en namen ze zijn tas mee. De groep jongeren liep daarna weg in de richting van Wateringen. De man is weggefietst en heeft de politie gewaarschuwd. De recherche van Bureau Rijswijk onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen; De ene verdachte een negroïde jongen van ongeveer 1.75 m met een slank postuur en kort zwart haar droeg wijde kleding. De tweede jongen was eveneens negroïde met een slank postuur, maar was een stuk groter; ongeveer
1.90/1.95 m. Hij droeg een groen T-shirt met korte mouwen. Mensen die de verdachten aan de hand van het signalement herkennen, getuige zijn geweest van de mishandeling of de groep jongeren hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Rijswijk, via 0900-8844.

Houd de dief!
Naaldwijk Op de Prinses Julianastraat grepen oplettende en accurate omstanders zaterdag 18 september een 12-jarige tasjesrover in zn kraag. Rond 17.15 uur liep een ouder echtpaar door de Van der Hoevenstraat, toen de jongen hen passeerde. Hierbij gaf hij zon harde ruk aan de tas van de vrouw, dat het hengsel brak. Vervolgens zette de jongen het op een lopen. De 71-jarige man schreeuwde heel hard dat de jongen de tas van zijn vrouw had gestolen, waarna meerdere omstanders gelijk achter de dief aangingen. Op de kruising met de Sectretaris Verhoeffweg greep de jongen in het voorbij gaan een fiets, die daar toevallig niet op slot stond, en zette zijn vlucht fietsend voort. De omstanders reden hem echter klem ter hoogte van een restaurant op de Prinses Julianastraat en droegen hem over aan de politie. Agenten sloten de 12-jarige jongen uit Maassluis in op het politiebureau.

Twee woninginbrekers aangehouden
Delft Omwonenden waarschuwden vrijdagavond rond 23.30 uur de politie, omdat drie mannen zich verdacht ophielden bij een woning aan de E. du Perronlaan. Volgens getuigen stond bovendien de deur van de woning open en waren de bewoners niet thuis. Zij konden de agenten een goed signalement geven van de mannen, die inmiddels de woning hadden verlaten. Agenten gingen er direct op af en zagen op de Martinus Nijhofflaan drie mannen lopen die aan het signalement voldeden. Bij het zien van de agenten zetten de mannen het echter op een lopen. Een van de agenten kon direct één verdachte aanhouden. De andere agent ging achter de twee andere mannen aan, die zich direct opsplitsten. De agent ging achter de ene verdachte aan, die in de richting van de Troelstralaan rende. Bij Poptahof-Noord raakte hij de verdachte in de bosjes kwijt. Op de kruising van de Westlandseweg met de Provincialeweg werd korte tijd later alsnog een man aangehouden, die voldeed aan het signalement. De derde man werd niet meer aangehouden. In de woning bleek inderdaad ingebroken te zijn; op de vluchtroute van één van de mannen vonden de agenten een tas vol met gestolen spullen. De recherche onderzoekt de zaak.

Man aangehouden voor mishandeling
Zoetermeer Op de Petuniatuin kregen vier jongeren vrijdagavond 17 september ruzie met een 50-jarige Zoetermeerder. Volgens de Zoetermeerder beledigden zij hem, toen hij rond 20.35 uur langs fietste. Hierop is de man gestopt en ontstond een handgemeen met één van de jongeren, een 18-jarige plaatsgenoot. De man deelde hierbij enkele rake klappen uit. De jongeren waarschuwden de politie, die de man op basis van zijn signalement aanhield op de Gaardedreef. De man werd na verhoor heengezonden; hij zal later opgeroepen worden om zich voor de rechter te verantwoorden.