Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Heerde- Rijden onder invloed                              |

De politie heeft zondagochtend 19 september een 21-jarige man uit Wapenveld aangehouden voor het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.


De man moest omstreeks 04.45 uur op de Kanaaldijk in Heerde blazen. Hij bleek onder invloed. De man werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. De ademanalyse wees een alcoholpromillage van 1,2 uit. De man kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Nunspeet- Motorcrosser aangehouden                        |

De politie heeft zaterdag 18 september een 18-jarige motorrijder uit Nunspeet aangehouden voor het rijden onder invloed. Ook bleek de jongeman niet in het bezit van een rijbewijs en droeg hij geen helm. De politie maakt proces-verbaal op. De motor is in beslag genomen.


Agenten zagen omstreeks 17.20 uur op de de Vlierweg in Nunspeet twee motorcrossers rijden zonder helm en met zeer hoge snelheid. Bij het zien van de agenten gingen de twee er met hoge snelheid vandoor. De agenten achtervolgden de motorrijders maar staakten de achtervolging in verband met de veiligheid.


Dankzij een getuige werd één van de motorcrossers kort daarop aangetroffen in een gangpad aan de Klaproosweg. De man moest blazen en bleek onder invloed. Hij werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. De ademanalyse wees een alcoholpromillage van 0,4 uit. De jongeman bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Ook droeg de man geen helm. De politie maakt proces-verbaal op. De motor is in beslag genomen.

|     |Eerbeek- Poging zakkenrollerij                            |

Een 76-jarige vrouw uit Eerbeek heeft bij de politie aangifte gedaan van poging diefstal. Een vrouw, vergezeld door een man, probeerde voor een winkel aan de Loenenseweg in Eerbeek de ketting van de nek van de vrouw te trekken en haar portemonnee te stelen.


De vrouw had omstreeks 11.15 uur boodschappen gedaan bij een winkel aan de Loenenseweg. Ze wilde haar boodschappen in haar fietstas doen toen een man en vrouw plotseling naar haar toe kwamen. De vrouw probeerde haar ketting van haar nek te trekken.
Ook probeerde ze haar portemonnee af te pakken. Toen dit niet lukte gingen de vrouw en de man er vandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept mensen die iets gezien hebben, contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.


Signalementen:


Vrouw: licht getint, 1.60 a 1.70 meter lang, 30 a 40 jaar oud, bruin haar tot op de schouders, normaal postuur, crèmekleurige jas, kort model.


Man: licht getint, 1.60 a 1.70 meter lang, fors postuur, rond hoofd, 30 a 40 jaaroud, donkerbruin/ zwart achterovergekamd haar.

|     |Epe- Diefstal uit woning                                  |

De bewoonster van een woning aan de Bosbesstraat in Epe heeft zaterdag 18 september aangifte gedaan van diefstal uit haar woning. Er werd ondermeer een laptop en spelcomputer weggenomen. De dief is vermoedelijk gedurende de nacht binnengekomen door een niet afgesloten keukendeur. De politie onderzoekt de zaak.

|     |Vaassen- Politie houdt drie mannen aan                    |

De politie heeft op de Eekterweg in Vaassen op vrijdag 17 september rond 18:40 uur een 31-jarige automobilist uit Schilde (België), een 37-jarige man uit Apeldoorn en een 29-jarige man uit Deventer aangehouden.


De mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een incident waarbij geschoten zou zijn met mogelijk een luchtbuks. Een 39-jarige vrouw uit Vaassen belde omstreeks 17.15 uur dat zij met mogelijk een luchtbuks was beschoten toen zij op de Enkhoutweg in Vaassen fietste in de richting van de Elspeterweg. Aan de hand van de beschrijving van de auto kon de politie kort drie mannen aanhouden. De vrouw liep een pijnlijke plek op haar rug op en deed aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Hierden/Harderwijk- Alcohol- en snelheidscontrole         |

Op vrijdag 17 september werd in Hierden en Harderwijk op alcohol en op snelheid gecontroleerd.


In totaal werden er 774 blaastesten afgenomen. Zes personen werden aangehouden voor het rijden onder invloed. Het hoogst gemeten alcoholpromillage was 1,3. Van deze bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.


Verder werd er proces-verbaal uitgeschreven voor:


- 7 x niet dragen van de gordel.


- 10 x niet handsfree bellen


- 2 x plaats op de weg.


- 1 x niet dragen van een helm.


- 1 x niet goedwerkende verlichting.


- 1 x rijden over doorgetrokken streep.


- 1 x rotonde verkeerde zijde rijden.


Daarnaast werden er verschillende snelheidscontroles gehouden.


- Flevoweg Harderwijk 1819 passanten, 75 x proces-verbaal. De hoogste snelheid was 151 km/u.
- Leuvenumseweg Harderwijk tijdens wegwerkzaamheden: 117 passanten, 53x proces-verbaal. Hoogste snelheid 82 km/u.


- Zuiderzeestraatweg te Hierden: 1283 passanten, 81 x proces-verbaal. Hoogste snelheid 143 km/u. Deze bestuurder werd staande gehouden en het rijbewijs ingevorderd.


In totaal werden 209 snelheidsovertredingen geconstateerd.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --