Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 19-09-2010

Drie aanhoudingen tijdens uitgaansnacht

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie drie personen aan in het centrum, waarvan twee voor verstoring van de openbare orde.
Om 03.10 uur werd in de Visserstraat een 21-jarige man uit Breda aangehouden voor aanranding en mishandeling. De man zou een 22-jarige Bredase meerdere malen in haar billen hebben geknepen. Toen de vrouw liet blijken hier niet van gediend te zijn ontstond er een
woordenwisseling en werd ze door de man geslagen, aldus de verklaring van de vrouw. De man is ingesloten voor verhoor. Hij komt in aanmerking voor het project 'weekendje weg'.
Ook zijn er gedurende de nacht meerdere bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen, drie voor wildplassen en een voor het bezit van softdrugs.

Jongen in bezit van mes aangehouden

BREDA: Een beveiliger betrapte zaterdagavond bij een evenement op het Kasteelplein een 15-jarige jongen uit Breda op het bezit van een mes. Het mes werd door de beveiliger afgenomen en hij droeg de jongen en het mes over aan de politie. Deze nam het mes in beslag. De jongen verklaarde tijdens verhoor op het politiebureau dat hij het mes zonder medeweten van zijn ouders van huis had meegenomen. Hij had er geen kwade bedoelingen mee. De ouders van de jongen zijn in kennis gesteld van zijn aanhouding. Tegen hem wordt dossier opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling vriendin

ETTEN-LEUR: De politie kreeg zaterdag rond 17.00 uur melding van mishandeling in een woning in de wijk De Grient. Een vrouw zou hier door haar vriend worden mishandeld en zich hebben opgesloten in een slaapkamer.
Bij aankomst van de politie bleek de 20-jarige vrouw in haar woning te zijn mishandeld door haar 21-jarige vriend uit Tilburg. De vrouw wilde aangifte doen en verklaarde dat ze al meerdere malen door de man was mishandeld. Ook die middag was ze door de man in het gezicht geslagen. De vrouw liep hierdoor pijnlijke plekken en zwellingen op. De politie hield de man aan. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en moest onder controle worden gebracht en geboeid worden vervoerd. De verdachte is op het politiebureau in verzekering gesteld.

Winkeldief betrapt door personeel

BREDA: Een medewerker van een winkel aan de Grenssteen betrapte zaterdagmiddag een 43-jarige man uit Bavel op het stelen van een gereedschapskist. De man probeerde de winkel uit te lopen zonder de set af te rekenen. Hij werd aangehouden door personeel en de politie werd gealarmeerd. De man bleek al meerdere malen te zijn aangehouden voor diefstal en is in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De gereedschapskist is achtergebleven in de winkel.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 19-09-2010 14:58 | © Regio Midden en West Brabant |