Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 19-09-2010

Bestuurder onder invloed aangehouden

WAALWIJK: Surveillerende agenten zagen zondag om 04.20 uur een auto slingerend over de Burgemeester Smeelelaan rijden. De agenten hielden de automobilist staande. De 22-jarige man uit Waalwijk bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden en meegenomen naar het
politiebureau. De verdachte gedroeg zich recalcitrant. Op het
politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 460 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 4 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Twee mannen aangehouden na opstootje

OOSTERHOUT: De politie zag zondag even na 03.00 uur op de Markt een opstootje. De agenten gingen de partijen scheiden en zag dat een van de betrokkenen een ploertendoder achter zijn rug hield. De 49-jarige Bredanaar werd aangehouden en de ploertendoder is in beslag genomen. De metgezel van de verdachte werd ook aangehouden, omdat hij zijn naam niet wilde opgeven en een identiteitsbewijs wilde tonen. Het bleek om een 44-jarige man uit Oosterhout te gaan.
De Bredanaar verklaarde na zijn aanhouding dat hij met zijn auto weg wilde rijden, maar er een groepje jongeren achter de auto stond. Hij verzocht hen meerdere malen weg te gaan, maar de jongeren wilden niet opzij gaan. Hierop zou hij volgens de jongeren, een fiets hebben weggegooid en met zijn auto tegen het been van een meisje uit de groep aan zijn gereden.
Na verhoor zijn de verdachten in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bestuurder aangehouden

DRIMMELEN: De politie hield zondag tegen 02.30 uur een bestuurder staande op de Sluizeweg. De 47-jarige man uit Raamsdonksveer bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit kwam een uitslag van 760 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook is het CBR verzocht om de verdachte te testen op rijvaardigheid en - geschiktheid. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld.

Verdachte aangehouden voor diefstal

HANK/WERKENDAM: Zaterdag om 14.15 uur hield de politie een 42-jarige man uit Hank aan aan de Leeghwaterstraat. Hij werd gecontroleerd als bestuurder van een auto. Hij bleek niet in bezit van een rijbewijs en De man wordt verdacht van betrokkenheid bij diefstal uit een woning. De diefstal vond eind juli plaats in een woning aan de Korte Dijk in Hank. De verdachte logeerde op dat moment bij de gedupeerde. Bij de inbraak werden onder andere een auto en sieraden weggenomen. De verdachte bekende de auto te hebben verduisterd. De auto werd later
teruggevonden, toen deze betrokken was bij een verkeersongeval in Rotterdam. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auto weggenomen bij woninginbraak

OOSTERHOUT: Tussen zaterdag 23.30 uur en zondag 07.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Vlinderlaan. De daders kwamen binnen door via de garage in te breken. Ze namen een zwarte Audi S5 Cabrio met kenteken 75-KKD-5 weg. De auto is internationaal gesignaleerd en de politie stelde een buurtonderzoek in. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 19-09-2010 15:00 | © Regio Midden en West Brabant |