Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 19 september

Schagen, 19-09-2010 o 15.00 uur

Voetbalwedstrijd zonder incidenten verlopen
Hoorn, zaterdag 18 september 2010.
De voetbalwedstrijd Hollandia-F.C. Oss is zaterdagavond zonder incidenten verlopen. Informatie vooraf gaf aan dat er wellicht zon 50 kwaadwillende supporters uit Oss naar Hoorn zouden gaan, ondanks een verbod van de KNVB. Reden waarom de burgemeester van Hoorn een noodverordening uitvaardigde en hen verbood de stad in te komen. Dit werd ook naar de supporters toe gecommuniceerd. De politie heeft extra agenten ingezet om ongeregeldheden te kunnen voorkomen. Dat was gelukkig niet nodig. De supporters bleven thuis.

Graffitispuiters op heterdaad aangehouden
Heerhugowaard, zaterdag 18 september 2010.
Kort na middernacht betrapte een politiehondengeleider van een afstand twee jongemannen uit Alkmaar op het spuiten van verf op een muur van een bouwmarkt aan de J.J.P. Oudweg. Hij schakelde zijn collegas in en het terrein werd afgezet. Hierna konden de twee verdachten worden aangehouden. Ze bleken diverse tags op de muren te hebben gespoten en gaven dat ook toe. Busjes met verf werden in beslag genomen. De beide verdachten zijn in de loop van de zaterdag heengezonden. De politie onderzoekt of en waar ze nog meer graffiti hebben gespoten.

Aanhouding na belediging
Hoorn, zondag 19 september 2010.
Rond 04.45 uur reden agenten in een dienstauto met geopend portierraam over de Roode Steen richting het Kerkplein. Toen zij een 30-jarige voetganer uit Hoorn passeerden riep hij een schaldwoord naar de agenten. De man werd aangehouden maar ging niet zonder slag of stoot mee. Hij moest in bedwang gehouden worden. Op het bureau moest hij de nacht doorbrengen en de volgende morgen werd hij gehoord als verdachte en kreeg hij een proces-verbaal wegens het beledigen van een ambtenaar in functie.

Onbezonnen actie
Den Helder, zaterdag 18 september 2010.
Dankzij een oplettende getuige die de politie belde konden agenten rond 01.30 uur twee mannen van 22 en 23 jaar uit Den Helder aanhouden op de Binnenhaven. De getuige had gezien dat ze een afzetlint hadden gespannen over de breedte van de weg, ter hoogte van de Burgemeester Visserbrug. Het lint hing op een hoogte van ongeveer 1,40 meter. Een onbekend gebleven automobilist moest stoppen. Hij verwijderde het lint waarna de mannen, die zich in de berm hadden verschanst, het lint opnieuw ophingen. Voordat er ongelukken konden gebeuren kwam de politie ter plaatse. Het tweetal was op weg naar huis na een feestje waar ze alcohol hadden gedronken. Ze beschouwden hun daad als kwajongensstreek maar bekend is dat er nare ongelukken mee kunnen gebeuren. Ze zijn voor de nacht opgesloten in een politiecel en in de loop van de dag heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Baldadige fietsdieven aangehouden
Den Helder, zaterdag 18 september 2010.
Rond 02.00 uur kreeg de politie de melding dat er vernielingen werden gepleegd bij NS station Zuid aan de Waterkeringsweg. Er zouden fietsen zijn weggenomen en beschadigd zijn geraakt. Ter plaatse troffen agenten zon 14 vernielde fietsen aan. In de omgeving werden met behulp van een diensthond drie jongens van 18 jaar uit Den Helder als verdachte aangehouden. Ze hadden zich verschanst in het Reehorstpark waar ook een weggenomen herenfiets werd aangetroffen. Ze hadden ook vier tuinlampjes ergens uit een tuin meegenomen en bij zich. Ze waren onder invloed van drank en wilden een fiets stelen. Fietsen die te goed op slot stonden werden losgetrokken en omgegooid waardoor er schade ontstond. Het drietal is in de loop van de zaterdag met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Geweldpleger vastgezet
Schagen, zondag 19 september 2010.
Vanmorgen rond 05.30 uur vond er op de openbare weg de Loet een openlijke geweldpleging plaats waarbij enkele jongeren waren betrokken. Een 17-jarig slachtoffer uit Sint Maartensbrug liep daarbij enkele klappen op en had daarna losse voortanden, een snee in zijn oor en een tand door zijn lip. Hij werd door ambulancepersoneel behandeld. De politie hield twee 18-jarige verdachten uit Schagen aan. Eén van hen werd in de loop van de zondag heengezonden, de andere wordt maandag wegens uitgaansgeweld geleid voor de rechter commissaris in Alkmaar.

Verdachten van auto-inbraak aangehouden
Alkmaar zaterdag 18 september 2010.
Naar aanleiding van een melding van een getuige heeft de politie rond 05.00 uur een onderzoek ingesteld in de omgeving van de Dionestraat. Daar werd een opengebroken auto aangetroffen en in de bosjes troffen de agenten gereedschappen aan. De daders waren verdwenen maar een signalement van hun voertuigen, een personenauto en een snorfiets, waren bekend. Agenten gingen posten in de Tiroolstraat en daar konden ze, een half uur later, twee mannen van 27 en 31 jaar oud uit Alkmaar als verdachten aanhouden. Ze waren in het bezit van verdachte mogelijk van diefstal afkomstige spullen. Het duo is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.

Drankrijder vlucht na aanrijding
Enkhuizen, vrijdag 17 september 2010.
Rond 18.15 uur verloor een 21-jarige automobilist uit Enkhuizen door vermoedelijk hoge snelheid de macht over zijn voertuig op de Sebastiaan Centenweg. Na het overrijden van een brug brak zijn auto uit en botste hij tegen twee geparkeerde autos waardoor schade ontstond. Vervolgens stapte de man uit en vervolgde hij te voet zijn weg. Hij maakte hierbij niet zijn identiteit bekend. Aan de hand van het kenteken van zijn auto zochten agenten de man bij hem thuis op. Hij gaf de aanrijding toe en had iets teveel alcohol gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval.

Man moet straf uitzitten
Heerhugowaard zondag 19 september 2010.
Vanmorgen rond 08.30 uur heeft de politie in zijn ouderlijke woning een 21-jarige man aangehouden van wie bekend was dat hij nog een straf van een jaar moest uitzitten. De man verzette zich aanvankelijk in de woning tegen zijn aanhouding maar toen de agenten dreigden pepperspray in te zetten kalmeerde hij en kon hij geboeid naar het bureau worden overgebracht. Voor de deur van het huis stond nog een van diefstal afkomstige bromfiets die in beslag werd genomen.

Wondje in nek
Schagen, zondag 19 september 2010.
Vannacht rond 03.00 uur vond er op het Noord een mishandeling plaats. Er kon op heterdaad een verdachte worden aangehouden. De aanpak van geweld is een speerpunt voor de Politie Noord-Holland Noord.

Een 16-jarige jongen uit Schagen zat geleund tegen de pui van een kantoor een patatje te eten. Er kwam een groep voorbij waaronder een 21-jarige man uit Schagerbrug. Er ontstond een woordenwisseling en de jongen verklaarde dat hij door de verdachte werd aangevlogen. Hij wist een klap te ontwijken waarbij de verdachte de ruit achter de jongen stuk zou hebben geslagen. Vervolgens werd hij bij zijn keel gegrepen en drukte de verdachte zijn hoofd naar achteren. Hierdoor kwam er een stukje glas in zijn nek terecht en liep hij een kleine snijwond op en enkele blauwe plekken. Er hoefde geen ambulance te komen. De verdachte werd tot de orde geroepen waarna men verder wandelde. Een horecaportier die getuige was verstrekte de opgeroepen agenten de naam en het signalement van de verdachte. Op basis daarvan kon hij in de omgeving van de Handelsstraat worden aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

Agressieve man aangehouden
De Koog (Texel), zondag 19 september 2010.
Vannacht rond 03.00 uur heeft de politie op de dorpsstraat een 18-jarige jongeman uit Den Burg aangehouden nadat hij betrokken was geweest bij twee opstootjes. Eerst had hij een 16-jarige jongeman een klap op zijn gezicht gegeven omdat deze met zijn ex-vriendin stond te praten. Daarna vroeg een andere man waarom hij zo agressief was en toen deelde hij nogmaals een klap uit. Aanvankelijk verzette de verdachte zich ook tegen zijn aanhouding door de politie maar toen hij eenmaal overmeesterd was ging hij normaal mee. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hij is in de loop van de zondag heengezonden.

Bromfietser onder invloed
Zwaag, zaterdag 18 september 2010.
Kort na middernacht zagen agenten op de Koewijzend een 16-jarige bromfietser uit Oosterblokker rijden. Bij controle bleek hij teveel gedronken te hebben. Hij blies als beginnend bestuurder 435 ug/l (tot 90 toegestaan) en moest zijn bromfietscertificaat inleveren.

Alcoholcontrole
Wieringerwerf, zaterdag 18 september 2010.
In de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 21.00 en 01.00 uur heeft de politie een grote alcoholcontrole gehouden bij de Oosterterpweg. Daarbij werden 432 blaastesten afgenomen en slechts 2 overtredingen geconstateerd. In beide gevallen ging het om beginnend bestuurders. Zij bliezen 210 en 410 ug/l (tot 90 toegestaan). Die van 410 moest zijn rijbewijs inleveren.

Drankrijder 1
Den Helder, zaterdag 18 september 2010.
Rond 22.20 uur zagen surveillerende agenten op de Parallelweg een 62-jarige automobilist uit Den Helder rijden van wie zij het vermoeden hadden dat hij gedronken had. Een blaastest wees uit dat duit inderdaad het geval was. De man moest mee naar het bureau en blies daar bijna drie maal de toegestane hoeveelheid: 600 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Drankrijder 2
Den Helder, zondag 19 september 2010.
Rond 06.00 uur werd op de Vechtstraat een 18-jarige automobilist uit Den Helder betrapt op het rijden onder invloed. De beginnend bestuurder had viereneenhalf maal de toegestane hoeveelheid gedronken (400 in plaats van 90 ug/l) en moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Drankrijder 3
Den Helder, zaterdag 18 september 2010.
Rond 20.30 uur werd door surveillerende agenten op de Boerhaavestraat een 46-jarige automobilist uit Den Helder gecontroleerd op drankgebruik. De man had te diep in het glaasje gekeken en blies aan het bureau ruim twee maal de voor hem toegestane hoeveelheid: 445 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor enkele uren.

Drankrijder 4
Den Helder, zondag 19 september 2010.
Rond 04.20 uur werd op de Middenweg een 32-jarige automobilist uit Den Helder op de Middenweg betrapt op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau 450 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Overleden fietsster vermoedelijk onwel geworden (tevens homepagebericht vrijdag)
Zwaag, vrijdag 17 september 2010.
De vrouw die vrijdagmiddag rond 13.30 uur in een sloot werd aangetroffen aan de Dorpsstraat blijkt 61 jaar te zijn en is afkomstig uit Zwaag. Gezien haar medische achtergrond gaat de politie er van uit dat zij onwel is geworden, te water is gereden en is verdronken.

Aanvankelijk was haar identiteit onbekend maar duikers van de brandweer vonden haar tas met persoonlijke bescheiden onder water. De familie heeft de vrouw inmiddels geïdentificeerd. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Politie op zoek naar straatovervallers (tevens homepagebericht zondag) Hoorn, zondag 19 september 2010.
Afgelopen weekend hebben zich bij het Keern drie straatovervallen voorgedaan waarbij de dader, een negroïde man van ongeveer 20 jaar, is ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen, twee slachtoffers die zich nog niet hebben gemeld, naar de dader en naar een mogelijk tweede dader.

De eerste twee incidenten vonden plaats in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 september 2010, tussen 02:45 en 03:20 uur op het Keern te Hoorn en wel op het gedeelte tussen de kinderboerderij en waar deze weg naar rechts afbuigt naar de wijk Risdam.

De slachtoffers waren twee fietsers die, onafhankelijk van elkaar, een avondje uit waren geweest in de binnenstad van Hoorn. Eén van hen was onderweg naar zijn huis in Opmeer en de andere was op weg naar zijn woning in de Risdam. Tussen beide incidenten zat ongeveer 15 minuten.

Beide slachtoffers werden met een smoes tot stoppen gedwongen, waarna zij onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen werden, hun portemonnee en mobiele telefoon af te geven. Het slachtoffer uit Opmeer, een 26-jarige man, moest ook nog zijn vier ringen aan de overvaller afgeven.
Het slachtoffer uit de Risdam, een 19-jarige man, werd ter hoogte van de kinderboerderij aan het Keern tot stoppen gedwongen. Zijn geld en telefoon werden van hem afgenomen. Beiden werden gemaand hierna door te fietsen.

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september 2010, kort na middennacht, werden op het Keern op hetzelfde punt nog twee onbekend gebleven jongelui bedreigd met een vuurwapen. In dit geval was er sprake van vermoedelijk twee daders, waaronder de dader van de straatroven de dag ervoor. Dit werd gezien door passanten, die direct de politie belden. Bij komst van de politie was er niemand meer aanwezig, ook de slachtoffers niet. Zij hebben zich nog niet bij de politie gemeld.

Signalement
Het signalement van de dader is: een negroïde man van omstreeks 20 jaar, lengte 180 cm, normaal postuur, Nederlands sprekend en gebruik makend van een zogenaamde turbotaaltje, rond gezicht, zwarte sik en snor. De overvaller droeg donkere kleding en was in het bezit van een zwarte opoefiets. Op de bagagedrager was een donkerkleurig kinderzitje aangebracht.

Getuigenoproep
De politie roept de slachtoffers van de laatste beroving op om zich in verbinding met de politie te stellen. De politie verzoekt mensen die getuige zijn geweest van een van de straatroven, zich telefonisch te melden bij de politie Hoorn via 0900-8844 . Bellen met Meld Misdrijf Anoniem kan ook via 0800-7000.