Ingezonden persbericht


19 september 2010

Den Haag haalt in totaal bijna 6 ton op voor War Child

Op zondag 19 september is tijdens de Haagse Internationale Dag het Den Haag War Child City jaar afgesloten. Burgemeester Van Aartsen en War Child City-ambassadeurs Tim Akkerman, Soumia Abalhaja en Dennis Weening overhandigden de cheque met de totaalopbrengst van het jaar, E 568.087,86 euro, aan voormalig kindsoldaat Kon Kelei en War Child-directeur Mark Vogt.

Den Haag War Child City
Den Haag was sinds september 2009 War Child City. Hagenaren hebben zich een jaar lang ingezet om zoveel mogelijk oorlogskinderen een betere toekomst te bieden. Zo is er tijdens het Ondernemersgala, The Hague Festivals, City Pier City en Beatstad, maar ook bij kleinere evenementen op scholen en bij bedrijven geld ingezameld. Ook de projectpartners, ROC Mondriaan, T-Mobile, Tempo-Team, ADO Den Haag, De Posthoorn en Omroep West hebben zich op uiteenlopende wijze voor War Child ingezet.

Wethouder Marjolein de Jong (Citymarketing en Internationaal): "Dit is een geweldig resultaat. Den Haag, de internationale stad van Vrede en Recht, heeft zich het afgelopen jaar van haar beste kant laten zien. Het geld is met allerlei grote en kleine acties door Hagenaren bij elkaar gehaald. Van een oliebollenverkoopactie in het stadhuis, een speciaal concert in de binnenstad tot een kledingverkoopactie op school. Ik ben er trots op dat zoveel inwoners van Den Haag op deze manier War Child helpen om nog meer oorlogskinderen een betere toekomst te bieden."

Mark Vogt (War Child): "Dit is natuurlijk een ongekend bedrag, waar we als War Child maar liefst 50.000 kinderen mee kunnen helpen. Een jaar lang heeft Den Haag voelbaar en zichtbaar in het teken gestaan van War Child. Hagenaars, jong en oud, bedrijven, scholen, noem maar op, hebben zich op allerlei manieren ingezet. Fantastisch.."

Vredestoespraak
Kon Kelei hield voorafgaand aan de overhandiging de jaarlijkse Haagse vredestoespraak. Tijdens deze toespraak pleitte Kon Kelei voor de oprichting van een speciaal kindertribunaal om de belangen van kinderen - en in het bijzonder kindsoldaten - in rechtszaken beter te waarborgen.