Ingezonden persbericht


Incubate Persbericht,

Tilburg, 19 september 2010

Incubate 2010 succesvol verlopen

Terwijl de krautrock supergroep Hallogallo 2010 plays NEU! Music het festival afsluit, kan de organisatie van Incubate terugkijken op weer een geslaagde editie. Voor de zesde keer was Tilburg ondergedompeld in cutting edge kunst en baanbrekende muziek.

Hoofdthema van de editie van 2010 was piraterij in de kunsten. Naast een conferentie op zaterdag, met onder andere een inspirerende lezing van Rob Scholte en een interview met hip hop producer Hank Shocklee, waren het Wildbeam project van Hester Scheurwater en Intrubate, de gepirateerde versie van Incubate, artistieke hoogtepunten. Ook kon Tilburg Ink., het project waar Incubate-bezoekers een gratis tattoeage konden laten zetten, op veel aandacht rekenen.

Daarnaast trok het festival de omgeving van Tilburg in, met onder andere een zinderend optreden van Dan Deacon in biologische boerderij 't Schop in Hilvarenbeek en een show van de Canadese psychedelische rockband Black Mountain in het natuurtheater van Oisterwijk. Die band noemde het optreden in de sprookjesachtige omgeving het hoogtepunt van hun tour.

Tijdens de festivalweek introduceerde de organisatie tevens een nieuwe maandelijkse avond in de Paradox onder de noemer Incubated. Elke eerste donderdag van de maand programeert de organisatie van Incubate in samenwerking met Paradox bands die niet zouden misstaan op het festival zelf, of in het verleden al op Incubate hebben gestaan.

Incubate 2011 vindt plaats van 11 tot en met 18 september.

Incubate is een grootschalig festival voor independent culture. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

Incubate vind plaats van 12 tot en met 19 september 2010 in Tilburg en de omgeving. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot museum.

Voor meer informatie over het festival: www.incubate.org. Meer informatie over de Incubated concertserie: www.incubated.org