Ingezonden persbericht


19-09-2010

PERSBERICHT: PODIUMPLAATS VOOR ROBERT DOORNBOS IN PORTIMAO

Slechts 2 weken na de wedstrijd in Italië stonden de teams uit de Superleague Formula al in een zonnig Portugal voor de volgende manche van het kampioenschap. De wedstrijden vonden plaats op een gloednieuw circuit nabij de havenstad Portimao.

De vrije trainingen op vrijdag verliepen goed voor Robert Doornbos, hij zette in beide sessies een 6e tijd neer in de wagen van de Braziliaanse voetbalclub Corinthians.

Tijdens de kwalificaties moest Doornbos in zijn groep enkel FC Basel laten voorgaan. Door zijn 2e tijd in groep B kwam hij in de kwartfinale de derde van groep A tegen, nl. Andy Soucek in de auto van Galatasaray. Deze bleek echter ietsje sneller, maar het leverde Corinthians toch de 5e startplaats op voor race 1.

Tijdens het grootste deel van die wedstrijd moest Doornbos zijn 5e positie verdedigen tegenover thuisrijder Parente in de auto van FC Porto. Naar het einde doken er echter alweer problemen op met de balans, wat zorgde voor een 6e plaats aan de finish.

Zoals altijd wordt dan de startvolgorde voor de 2e wedstrijd bepaald door het omdraaien van het resultaat van race 1. Vanop de 13e plaats neemt Doornbos een superstart en haalt in de eerste ronden verschillende deelnemers in. Ook de pitstop van de Azerti crew verliep uitstekend en dat resulteerde in een derde plaats op het podium.

Robert Doornbos: "Op zulke momenten heb ik het heel erg naar mijn zin, de pace van de auto was erg goed, de veranderingen die het team heeft gedaan werkten optimaal voor mij. Het is fantastisch om van de 13e plek naar de derde plaats op het podium te rijden. Daarna hoorde ik dat ik de meeste punten had van iedereen dit weekend, waardoor ik de pole had voor de superfinale. Helaas volgde niet iedereen mij onmiddellijk uit de pits, ik heb zeker 20 seconden moeten wachten op de grid waardoor mijn bandentemperatuur naar beneden dook. Het gevolg was een heel slechte start en ik werd dan aangeraakt in de eerste bocht en heb moeten opgeven. Een erg teleurstellend einde van toch een goed weekend. Op naar de races in China!"