Nazomer-Fietspuzzeltocht voor volwassenen en grotere kinderen


Groene Maand activiteit bij IVN West-Friesland

BOVENKARSPEL, 20100912 -- De hele maand september zijn er in Nederland honderden (natuur)activiteiten en excursies. De Groene Maand activiteiten zijn ook dit jaar weer zeer uiteenlopend, maar vooral uniek en kleinschalig. Op zondag 19 september met een routebeschrijving en vragenlijst op weg over veilige fietspaden vanuit Bovenkarspel naar vuurtoren De Ven aan het IJsselmeer.

Deze fietspuzzeltocht voor volwassenen en grotere kinderen start tussen 12.00 en 14.00 uur vanuit De Terp, Veilingweg 19 1611 BN Bovenkarspel. Informatie en opgave bij Henk Lanting, telefoon 0228-313430.
De route gaat door Oostelijk West-Friesland via Het Streekbos en de Oosterdijk met de aalscholverskolonie. Het uitzicht op het IJsselmeer is prachtig, met helder weer kijk je tot de Friese kust. Bij vuurtoren De Ven zie je links in de waterberging vaak waadvogels fourageren. Onder of op de dijk is een goede picknickplek voor een pauze. Lintdorp Andijk met zijn bijzondere kerk en waterspaarbekkens zie je van dijkhoogte toch weer anders. Op de pedalen weer terug naar De Terp in Het Streekbos. Als de antwoorden goed zijn ingevuld krijgen de puzzelaars een kleine verrassing na afloop. De route is ongeveer 20 km lang en aangeraden wordt drinken/eten mee te nemen.

IVN West-Friesland





ingezonden persbericht