Stars & Cars Rally rijdt 150.000 euro bij elkaar voor Stichting de Ster


Ster Kinderkampen nu ook voor kinderen van 13 tot en met 16 jaar

AMSTERDAM, 20100919 -- Crocodile Dundee, Sjeiks, Absolutely Fabulous en nog vele andere ludiek verklede deelnemers in meer dan 120 bijzondere auto's stonden zaterdag in Houten aan de start van de tweede editie van de Stars & Cars Rally. Deze unieke rally - een initiatief van Vereniging het Verschil - poogde ook dit jaar weer geld op te halen voor een goed doel. Burgemeester C. Lamers van Houten vlagde met verve de start in het koelbloedige bijzijn van de Stig.

Via Rhenen voer de route in acht etappes naar Kasteel Doornenburg alwaar tijdens het diner door de Stars & Cars Rally Commissie de cheque werd overhandigd aan Lieve Van Geldorp, directeur Stichting de Ster. Daarop staat het bedrag dat die dag tezamen door alle deelnemers, sponsors en donateurs voor Stichting De Ster was opgehaald: EUR 150.000.

Opbrengst rally naar Ster Kinderkampen
Deze nog jonge slechts in 2005 opgerichte stichting organiseert speciale kampen voor kinderen die gepest worden en of onzeker zijn. Tijdens deze kampen worden zij door orthopedagogen, psychologen en acteurs begeleid in het leren omgaan met deze onplezierige en ongewenste situaties.

Lieve van Geldorp was zeer blij verrast met het recordbedrag dat de rally heeft opgeleverd. Zij lichtte toe dat met het door Stars & Cars gerealiseerde bedrag - naast de kampen voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar- nu ook kampen georganiseerd zullen gaan worden voor kinderen in de leeftijdscategorie 13 tot en met 16 jaar. Het eerste kamp voor deze oudere categorie vindt al plaats tijdens de komende herfstvakantie.

Over Vereniging het Verschil

Vereniging Het Verschil (VHV) is in 2008 opgericht en bestaat uit 20 leden. Jaarlijks kiest VHV een goed doel uit waar de leden actief geld voor inzamelen door het organiseren van acties en evenementen. In 2010 ondersteunt Vereniging Het Verschil Stichting de Ster.