Dolly Parton in Het Veerenhuis


VEELE (GR), 20100919 -- Het op 2 april van dit jaar door Dik Bruynesteyn geopende Karikaturenmuseum heeft een nieuwe aanwinst aan de collectie kunnen toevoegen. Het betreft een 20 centimeter hoog beeldje van countryzangeres Dolly Parton.

Net als alle andere driedimensionale karikaturen in het museum is ook de Dolly Partonfiguur vervaardigd door kunstenares Johanna Veerenhuis. Zij heeft de hoogblonde vedette afgebeeld in een karakteristieke pose met gitaar. "Sinds ik in Nashville ben geweest staat ze al op mijn programma", aldus de internationaal gelouterde kunstenares die hard doorwerkt aan een spectaculaire winterexpositie. "Het thema is Twaalf Transformaties en ik ben bijna op de helft."

Het karikaturenmuseum werd o.a. bekend met de veiling van de Balkenende-karikatuur (jpgeveild.nl). De missie van het museum is de karikatuurkunst los te weken van het stempel 'satire' en zijn oorspronkelijke aanzien terug te geven. Johanna: "Een goede karikatuur laat, net als ieder ander kunstwerk, de werkelijkheid zuiverder zien dan we in de realiteit waarnemen."

Het Veerenhuis is nog geopend tot en met oktober. De winterexpositie Twaalf Transformaties gaat op Tweede Kerstdag van start.

Karikaturenmuseum Het Veerenhuis





ingezonden persbericht