Ingezonden persbericht



Amsterdam/Zaandam, 2 september 2010

Sportieve werknemers in Maandag® Businessloop 2010


- Duizenden collega's doen mee tijdens Dam tot Damloop -

De Dam tot Damloop heeft de grootste businessloop ter wereld in zijn soort. Binnen een uur waren de duizenden startbewijzen voor de Maandag® Businessloop uitverkocht. Het is een veelzeggende omvang. Bedrijven stimuleren hun werknemers tot bewegen, met alle positieve gevolgen van dien. Bovendien biedt organisator Le Champion de deelnemers op deze manier extra aandacht voor hun bedrijf. Op zondag 19 september staan 687 bedrijven aan de start van de 23e Maandag® Businessloop.

Het is bewezen, sportieve werknemers zitten nu eenmaal beter in hun vel, zijn fitter en kunnen meer aan. Dit zijn enkele redenen voor bedrijven om deel te nemen aan de Maandag® Businessloop. Het trainingstraject dat vooraf gaat, schept onderlinge saamhorigheid én conditie. Maar ook de exposure op de dag zelf is een belangrijke factor. Zo wordt er naast Sporthal De Vang in Zaandam een groots Businessdorp opgezet. Bedrijven huren hier een accommodatie om elkaar te ontmoeten en relaties te ontvangen. Een prima plek waar in ongedwongen sfeer wordt nagepraat over het evenement.

Bedrijven die wilden deelnemen aan de Maandag® Businessloop moesten er snel bij zijn, want binnen een uur waren alle startbewijzen voor de 10 Engelse Mijl uitverkocht. Op de website www.damloop.nl

staat een top-25 van bedrijven die met het grootste aantal teams inschreven. Bovenaan staat, haast traditiegetrouw, Ahold. Dat bedrijf schreef zich in met 300 teams. KLM neemt plaats twee in met 115 teams en de Gemeente Amsterdam verschijnt met 80 teams aan de start. ABN AMRO Bank NV en Nike Europe BV schreven zich beide ook in met 80 teams. Maandag®, hoofdsponsor van dit onderdeel, start straks op de Prins Hendrikkade met 50 teams.

Bedrijven schreven zich in voor de recreatieloop en de wedstrijd van de Maandag® Businessloop over 10 Engelse Mijl. Collega's die nog niet zoveel kilometers in hun benen hebben, konden zich inschrijven voor de Maandag® Businessloop over 4 Engelse Mijl. Dit onderdeel wordt in Zaandam gehouden. Deelnemers aan deze kortere afstand kunnen de sfeer van het evenement goed meemaken, doordat ze over een deel van het parcours lopen en finishen op de Peperstraat.

In Amsterdam op de Prins Hendrikkade starten straks de teams op de 10 Engelse Mijl in verschillende groepen, vlak na de toplopers en voor de duizenden individuele lopers uit. Het belooft weer een spektakel te worden van ongekende omvang.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht