Gemeente Den Haag

Autovrije zondag 2010


* Laatste wijziging: 08 september 2010

Zondag 19 september is het opnieuw landelijke Autovrije Dag. De hele middag, van 12.30 tot 17.00 uur, is de Haagse binnenstad afgesloten voor auto's. Er is een uitgebreid programma voor de hele familie. Ook de gemeente Den Haag doet mee, onder het motto 'Gezond op weg'.

Programma

Het speelt zich allemaal af rond de Hofvijver. Op het Plein staat een groot podium, waar verschillende optredens van artiesten en DJ's plaatsvinden. Eromheen staan onder andere een zuurstofbar en het 'Wielerspel', bekend van Holland Sport. Op de Lange Vijverberg zijn er veel activiteiten voor kinderen. Ook is hier een informatieplein over `schoner vervoer', zoals elektrische scooters, solarboten en hybride auto's. Op de Hofvijver kunt u waterfietsen of een modelboot besturen. Wilt u liever zelf actief bezig zijn? Dat kan! Er zijn fietstochten, stadswandelingen en er is een spinning clinic met Michael Boogerd op Het Plein.

Programma autovrije dag (268 Kb)

Bereikbaarheid Binnenstad

Tijdens de Autovrije zondag is het gebied binnen de centrumring van 12.30 tot 17.00 uur zoveel mogelijk autovrij. Op de kaart is te zien over welk gebied het gaat. Komt u toch met de auto, dan kunt u deze gratis parkeren bij PR Hoornwijck en gratis met het openbaar vervoer naar de stad komen.
Activiteiten autovrije dag met Berget Lewis, Skate Dance en Michael Boogerd
Activiteiten autovrije dag met Berget Lewis, Skate Dance en Michael Boogerd

Voorlopers

Als voorproefje zijn er al voor 19 september verschillende activiteiten, zoals de Mr and Mrs Bus verkiezing, gratis 3 dagen testrijden op een elektrische scooter en een wandeling van de Haagse Natuurverkenners.

Gezond op weg

Gemeente Den Haag werkt hard aan een schone en gezonde stad. Een stad met schoner en minder verkeer. Zo verbeteren we de luchtkwaliteit. Veel ambtenaren komen op de fiets en ruim 80 van onze bedrijfsauto's rijden op aardgas. Daarnaast krijgen al onze medewerkers die in bedrijfsauto's rijden een training aangeboden in 'Het Nieuwe Rijden'. De gemeente werkt uiteraard ook mee aan schoner openbaar vervoer. Bijvoorbeeld via aardgasbussen.

Via de Autovrije zondag wil de gemeente alle inwoners van Den Haag op een feestelijke manier oproepen om vaker gebruik te maken van andere vervoersmiddelen. Zoals de fiets en het openbaar vervoer. En koopt u een nieuwe auto? Misschien is een elektrische of hybride auto dan wel een optie. Ook dat is gezonder voor onze stad!

De 3JS komen ook op de autovrije dag