KRO

KRO Puberruil XL: Zwaar opgemaakte 'Emo' Dennis ruilt met de nuchtere boer Erwin

Uitzenddatum: 21/09/2010

In Puberruil XL ruilen pubers vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld?
Puberruil XL wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi. (21.15 uur op Nederland 3).

De 17-jarige `Emo' Dennis woont samen met zijn moeder en zusje in Emmeloord. Dennis is vooral met zijn uiterlijk bezig. Naast zijn skinny jeans en zijn zwart geverfd haar heeft Dennis ook een tongpiercing en twee piercings door zijn lip. Niemand mag aan het kapsel komen wat zijn hele gezicht bedekt. Zijn vrienden zien er net zo bijzonder uit. Dennis is vaak weg van huis en gaat altijd zijn eigen gang. Shockeren met zijn piercings en extreme kapsels vindt hij `geweldig om te doen!'

De 17-jarige Erwin werkt elke dag hard mee op de boerderij van zijn ouders. Zoals een echte boer betaamt loopt hij op klompen, gaat hij op de trekker naar zijn landbouwopleiding Erwin drinkt veel bier in de enige plaatselijke kroeg. Elke zaterdag is hij samen met zijn broer misdienaar in de kerk.

Kan Dennis het harde werken op de boerderij aan? En wordt hij met zijn extreme uiterlijk geaccepteerd als misdienaar? En hoe houdt Erwin zich staande tussen al die jongeren met extreem uiterlijk? Mist hij het buitenleven of gaat hij volledig op in de emo-scène (inclusief eyeliner en skinny jeans)?

KRO Puberruil XL, dinsdag 21 september om 21.15 op Nederland 3