Gemeente Zutphen

herstel riool Multatulistraat

Het vele regenwater van de afgelopen weken zorgde er voor dat het wegdek van de Multatulistraat inzakte en het riool beschadigd raakte. Hierdoor moest de weg vorige week voor onbepaalde tijd worden afgesloten. Inmiddels heeft de gemeente via cameraonderzoek in het riool geconstateerd dat het riool van binnenuit te repareren is, waardoor niet de gehele weg hoeft te worden opengebroken. Alleen bij de twee rioolputten moeten werkzaamheden worden uitgevoerd.

Dinsdag 21 september zal de gemeente een laatste inspectie doen waarna op woensdag 22 september de herstelwerkzaamheden aan het riool, waaronder het aanbrengen van een zogenoemde kunstofkous, kunnen worden uitgevoerd. De verwachting is dat het riool diezelfde avond weer gebruikt kan worden. De bewoners worden verzocht die woensdag op de hoek van de Paulus Potterstraat en de aansluiting met de Multatulistraat geen auto's te parkeren ivm met de werkzaamheden van de aannemer.

Na donderdag 23 september wordt er een begin gemaakt met het herstellen van de ingezakte gedeelten van het wegdek. Naar verwachting zullen de bewoners in de laatste week van september de Multatulistraat weer volledig kunnen gebruiken.