Ecomobiel 2010 toont weg naar duurzame toekomst

16/09/2010 10:43

54 Events BV

Achter het stuur van de spraakmakend innovatieve Mercedes-Benz B-Klasse F-Cell opent Prins Maurits van Oranje (voorzitter Formule E-team) dinsdag 21 september om 13.00 uur de vakbeurs ecomobiel 2010 in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Dit is 21 en 22 september van 10.00-18.30 uur hét nationale rendez-vous voor alle professionals op het gebied van duurzame mobiliteit. Op ecomobiel 2010 worden tal van primeurs getoond die duurzame mobiliteit te land, ter zee en in de lucht stimuleren. Op het congres op 22 september informeren sprekers van naam de aanwezigen hoe duurzame mobiliteit verandert van een hype in niet te missen kansen voor ondernemingen en organisaties.

Een van de meest spraakmakende presentaties op ecomobiel 2010 wordt zonder twijfel de stand binnen en buiten van Mercedes-Benz, dat toont hoe dit concern aankijkt tegen de brandstoffen en aandrijfconcepten voor personenauto's en bedrijfswagens die de komende jaren op de markt komen. Bezoekers van de beurs zullen tevens met enkele van deze unieke voertuigen, zoals de elektrische Smart (een primeur) en de Mercedes-Benz B-Klasse met brandstofcel, kunnen rijden. Dat kan op het testparcours overigens ook met tal van voertuigen die andere fabrikanten presenteren. Toyota-importeur Louwman & Parqui laat zien hoe ver Toyota o.a. al is met de plug-in hybride Toyota Prius die straks een flinke afstand stil en zonder emissie kan afleggen. De bijzondere Nissan Leaf is eveneens een primeur, net als de compacte elektrisch aangedreven Peugeot iON, de AGV & CT? elektrische personenauto, nieuwe elektrische scooters van o.a. Qwic, diverse nieuwe elektrische bedrijfswagens, CNG/LNG voertuigen en een duurzame loodsboot. Ook vernieuwende full service fietsoplossingen, de Trikke uPT, de Smart Save Box, de Reewoud Chargepint laadpaal en slimme mobiliteitsscans vindt u op ecomobiel 2010.

Twynstra Gudde presenteert een onderzoek naar duurzame mobiliteit en diverse andere adviseurs op het gebied van verkeer en vervoer zijn aanwezig. Overheid, provincies en gemeenten informeren hoe zij de invoering van duurzame mobiliteit stimuleren. De stadsregio Rotterdam, Roteb en het Rotterdam Climate Initiative laten daarbij zien wat er al aan concrete projecten loopt..

Op woensdag 22 september, het ecomobiel congres, met onder meer het Nationaal Debat Duurzame Mobiliteit dat tot adviezen en aanbevelingen zal leiden waarmee overheden en ondernemers goede nieuwe initiatieven kunnen ontwikkelen en uitbouwen. ANWB-topman Guido van Woerkom gaat in op de een dag eerder gepresenteerde miljoenennota. Key-note sprekers van naam, zoals de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen en RAI-voorzitter Roelf de Boer belichten visies op de toekomstige ontwikkelingen en delen kennis. Een van de primeurs daarbij is de presentatie van de nieuwe mobiliteitspas Wantogo. Elders vindt o.a. een LNG/Bio-LNG debat plaats over de inzetbaarheid van LNG/LBG als brandstof voor de binnenvaart en het wegvervoer, een vergadering van het RAI Platform Elektrische Mobiliteit en een masterclass duurzame mobiliteit voor wethouders van grote steden.

Dit jaar ook weer 20 Young Innovators die allen op een eigen manier baanbrekend bezig zijn in duurzame mobiliteit. Ecomobiel geeft deze startups het platform om zich te presenteren. Uniek daarbij is ook de aanwezigheid op 22 september van twee venture capital bedrijven in de stand van de ecomobiel business club, waarmee ondernemers die innovatieve duurzame producten op de markt willen brengen tot zaken kunnen zien te komen.

Zo gebeurt er nog heel veel meer bij ecomobiel 2010, de eerste en enige vakbeurs voor en over het onderwerp dat bij bedrijven, overheid en media steeds meer aandacht krijgt: duurzame mobiliteit. Bezoekers hebben na registratie op www.ecomobiel.nl gratis toegang tot de beurs; deelname aan het congres is betaald.





http://www.ecomobiel.nl