Radboud Universiteit Nijmegen


* Dinsdag 21 september: ...

Dinsdag 21 september: uitreiking Radboud Science Awards

Datum bericht: 16 september 2010

Dinsdag 21 september worden de eerste Radboud Science Awards uitgereikt aan drie onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen die het afgelopen academisch jaar met hun onderzoek zorgden voor een belangrijke internationale wetenschappelijke doorbraak. De drie winnaars gaan het komend jaar samen met jonge onderzoekers, pabostudenten en leraren de resultaten van hun onderzoek bewerken tot leer- en lesmateriaal voor basisscholieren om zo de wetenschappelijke vorming van leerlingen te stimuleren.

De prijs is een initiatief van het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit, het WKRU, het eerste wetenschapsknooppunt in Nederland dat vorig jaar is gestart met subsidie van het ministerie van OC en W. De inzet is om kinderen op een inspirerende manier kennis te laten maken met de wetenschap. Het WKRU heeft 30.000 euro beschikbaar om samen met de drie prijswinnaars te besteden aan de ontwikkeling van op basisschoolleerlingen toegesneden programma's.

Genomineerd zijn:

* Prof. dr. M.I. (Mikhail) Katsnelson

* Prof. dr. T.H.M. (Theo) Rasing en dr. A.V. (Alexey) Kimel
* Prof. dr. E.J. (Ellen) van Wolde,

* Prof. dr. O.J. (Olivier) Hekster

* Prof. dr. G.S.E. (Guillen) Fernandez

* Prof. dr. M.G. (Mihai) Netea

De prijsuitreiking vindt plaats om 14.15 in het Huygensgebouw. Alle genomineerden geven een korte presentatie van hun onderzoek aan basisschoolleerlingen en andere genodigden. De leerlingen gaan 's ochtends naar het Donders Instituut en volgen daar twee workshops over hersenonderzoek.