Gemeente Soest

Vertel wat u vindt over de inrichting van de Van Weedestraat

17 september 2010

Op dinsdag 21 september van 14.00 tot 20.00 uur en op donderdag 23 september van 14.00 tot 18.00 uur organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst over de inrichting van de Van Weedestraat.

Iedereen in Soest die zich betrokken voelt bij de inrichting van het winkelgebied - in het bijzonder de mensen die in de direct omgeving wonen of werken - zijn van harte uitgenodigd in restaurant Onder Ons, Burgemeester Grothestraat 6B, om vragen te stellen, ideeën te opperen en natuurlijk hun mening te geven.

Wat is de bedoeling?

De gemeente wil in de Van Weedestraat (tussen de Stadhouderslaan en de rotonde) samen met inwoners en ondernemers een winkelgebied creëren dat:

* goed toegankelijk is voor voetgangers

* voldoende toegankelijk is voor fietsers en auto's
* aantrekkelijk en veilig is ingericht

* voldoende parkeerruimte biedt

* ruimte biedt voor de markt

* en mogelijkheden biedt aan ondernemers om het winkelen aantrekkelijker te maken.

Uitgangspunt éénrichtingverkeer

Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 is ervoor gekozen om de Van Weedestraat opnieuw in te richten met éénrichtingverkeer als uitgangspunt. Dit wijkt af van het plan dat vorig jaar december is vastgesteld. Bovendien moet de inrichting - gezien de economische situatie - minder duur worden uitgevoerd.

Meedenken is belangrijk

Hiervoor wordt een nieuw plan gemaakt. Van het werk dat is verricht voor het vorige plan (door inwoners, ondernemers en gemeente) is veel nog bruikbaar. Het college vindt het gezien de nieuwe randvoorwaarden belangrijk om inwoners en ondernemers de gelegenheid te bieden om ook nu weer mee te denken.