Uitnodiging: Onthulling 1e RDW e-dienstauto tijdens congres Ecomobiel

20/09/2010 16:31

RDW

Embargo tot dinsdag 21 september 2010, 13.00 uur

Op dinsdag 21 september 2010 onthult Maurits van Oranje de eerste elektrische dienstauto van de RDW, een Th!nk City, tijdens het congres Ecomobiel. De onthulling vindt plaats om 13.15 uur, direct na opening van de beurs, in stand D.01 van Elmonet. U bent van harte uitgenodigd om de onthulling bij te wonen.

Het congres Ecomobiel vindt plaats:

Van Nelle Ontwerpfabriek

Van Nelleweg 1

3044BC Rotterdam

Achtergrondinformatie:

Het gebruik van elektrische auto's maakt deel uit van een proef. Volgend jaar schaft de RDW nog een tweede elektrische auto aan. Beide auto's rouleren de komende twee jaar tussen de RDW-vestigingen, zodat RDW-medewerkers kennis kunnen maken met de techniek van elektrische voertuigen. De elektrische auto's blijven dan een bepaalde periode op de betreffende locatie. De opgedane kennis is belangrijk, omdat er steeds vaker elektrische voertuigen aan de RDW worden aangeboden voor een keuring of toelating.

Minder CO2

Ook milieuaspecten spelen voor de RDW een grote rol. Door gebruik te maken van elektrische voertuigen stoot de RDW minder CO2 uit tijdens de uitvoering van zijn taken. Bijvoorbeeld tijdens het toezicht op de APK. Dagelijks rijden ongeveer 175 RDW steekproefcontroleurs (230.000 steekproeven per jaar) vele kilometers door het hele land om de uitvoering van de APK bij keuringsbedrijven te controleren. Als zij de controles elektrisch uitvoeren is dat minder milieubelastend. De proef wordt over twee jaar geëvalueerd.

Formule E-team

Maurits van Oranje is voorzitter van het Formule E-team. In het team werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid samen om duurzame mobiliteit tot stand te brengen.

De overheid investeert in duurzame mobiliteit zodat de lucht schoner wordt, de CO2-uitstoot afneemt en het milieu wordt gespaard. Bovendien maakt het Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, die steeds schaarser worden. Daarom wil de overheid dat elektrisch rijden betaalbaar wordt en in de komende jaren voor iedereen toegankelijk wordt.

Het Formule E-team schept hiervoor de voorwaarden. Het team realiseert doorbraken in onder meer infrastructuur, accu's, en beschikbaarheid.

De RDW is door het Ministerie van V? aangewezen als autoriteit op het gebied van elektrisch vervoer binnen de EU. De eerste Europese typegoedkeuring voor een elektrische auto is in mei 2009 afgegeven door de RDW.






Noot voor de redactie:

Noot voor redactie,