Gemeente Kapelle

Verkiezing kinderburgemeester toch nog dit jaar

De verkiezing voor de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Kapelle, tijdens de Schoorse Herfstmarkt op 18 september 2010, is niet doorgegaan. Na overleg is besloten om de verkiezing dit jaar alsnog te organiseren. De verkiezing vindt plaats op woensdag 8 december 2010 in het gemeentehuis van Kapelle.

Spelregels
Er is besloten om de spelregels iets te verruimen. De nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Kapelle valt in de leeftijdscategorie van 10 t/m 12 jaar, zit op de basisschool en is woonachtig in de gemeente Kapelle. Wil jij de nieuwe kinderburgemeester van Kapelle worden en voldoe je aan de voorwaarden? Schrijf dan een toespraak en vertel daarin wat jij in de gemeente Kapelle graag zou willen zien of zou willen veranderen. Stuur die toespraak vóór 22 november 2010 in, via het aanmeldformulier op de website. Uit alle inzendingen zal een jury een aantal kandidaten kiezen. Op woensdag 8 december 2010 vindt er dan een verkiezing plaats waarbij de geselecteerde kinderen een aantal burgemeesterstaken uitvoeren. De jury kiest aan het einde van de middag een winnaar.

Wat doet een kinderburgemeester?
Als kinderburgemeester ben je âAmbassadeur voor Kinderzakenâ en kun je gevraagd worden deel te nemen aan activiteiten binnen de gemeente die speciaal kinderen betreffen. Daarbij kun je denken aan: aanwezig zijn bij de intocht van Sinterklaas, aanwezig zijn bij de aubade op Koninginnedag, het openen van tentoonstellingen waar kinderen bij betrokken waren en nog andere gebeurtenissen. Natuurlijk zal er altijd samen met jou en je ouders worden gekeken of je mee wilt of kunt doen. Lijkt dit je wat, schrijf je dan vóór 22 november 2010 in via het aanmeldformulier.

Â