Gemeente Oldebroek


Besluiten & Plannen uit het gemeentenieuws van dinsdag 21 september 2010

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten:
-op zaterdag 25 september 2010 van 08.00 tot 19.00 uur eenrichtingsverkeer vast te stellen op de Vollenhofsweg tussen de aansluiting met de Rambonnetweg en de Zuiderzeestraatweg en een parkeerverbod vast te stellen langs beide zijden van de Vollenhofsweg in verband met het houden van een concours hippue (gewijzigde datum).

INGEKOMEN BOUW- EN SLOOPPLANNEN
BOUWAANVRAAG
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor het:
-voor het plaatsen van een schuur, Vierschotenweg 10 in 't Loo Oldebroek (269201002448 - 13 september 2010);
-voor het plaatsen van een woning, Van Houtenstraat 1 in Wezep (269201002447 - 13 september 2010);
-voor het plaatsen van een woning, Wijnbergenerve 4 in Oosterwolde (269201002449 - 14 september 2010).

Het dossiernummer en de datum van binnenkomst staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Deze bekendmaking is bedoeld als informatie over de nog te behandelen aanvragen. Be­langhebbenden worden hiermee in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van de inhoud van de aanvragen. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

VERGUNNINGEN
(besluiten waartegen bezwaar mogelijk is)


*van college B en W

VERGUNNINGEN/TOEKENNINGEN WONINGWET

BOUWVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor het:
-gedeeltelijk vergroten van het woonhuis/werkruimte, Kerkweg 73 in Wezep (269201002080 - 14 september 2010).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen zes weken na de dag van toezending van dit besluit hiertegen beroep instellen bij de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. In afwachting van een uitspraak op het beroepschrift kan aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank om schorsing of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd.

VERGUNNING
De volgende vergunningen zijn verleend aan:

- mevrouw K. van Dorp-Selles, namens Hervormde Dameskrans Bid en Werk, voor het houden van een loterij waarvan de trekking plaatsvindt op vrijdag 26 november 2010 in het gemeentehuis in Oldebroek;
-de heer J.P. Zoombelt, namens gemeente Oldebroek, voor het aanleggen van een uitweg aan de Sportlaan ter hoogte van huisnummer 16 in ´t Loo Oldebroek.

KAPVERGUNNING
De volgende kapvergunning is verleend aan:

-de heer J.P. Zoombelt, namens gemeente Oldebroek, voor het kappen van vijf bomen op het perceel Sportlaan ter hoogte van huisnummer 16 in ´t Loo Oldebroek.


*van de burgemeester

VERGUNNING
De volgende vergunning is verleend aan:

-de heer R. Papiermole, namens Chr. Muziekvereniging De Eendracht, voor het houden van een concert in het Noorderlicht aan de Mariënrade 1 in Wezep op zaterdag 2 oktober 2010 van 20.00 tot 22.00 uur. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager is toegezonden of anderszins bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het indienen van een bezwaar schorst de werking niet. Een voorlopige voorziening kan gevraagd worden bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE, Zutphen. Hiervoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. Voor meer inlichtingen hierover: telefoon (0525) 638 200 begin_of_the_skype_highlighting (0525) 638 200 end_of_the_skype_highlighting.

BELEIDSREGELS GEMEENTELIJKE BELASTINGEN
Eind augustus 2010 heeft de heffingsambtenaar van de gemeente Oldebroek beleidsregels voor ambtshalve vermindering van gemeentelijke belastingen vastgesteld. Hierin wordt geregeld in welke gevallen en tot hoever terug vermindering van gemeentelijke belastingen wordt verleend, als de bezwaar- en beroepstermijn voorbij is. De bekendmaking van de beleidsregel heeft plaatsgevonden in het register van besluiten/verordeningen gemeentelijke belastingen op 13 september 2010 onder nummer 10K. De beleidsregel treedt na deze bekendmaking in werking. U kunt de beleidsregel op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur kosteloos inzien bij de voorlichter in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek. Op verzoek en tegen betaling kunt u er een kopie van krijgen. De beleidsregel staat ook op www.oldebroek.nl, bij "bestuur en organisatie", "gem. regelgeving" onder "financiën en economie".

WET MILIEUBEHEER
BEKENDMAKING INTREKKING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij overgaan tot intrekking van de milieuvergunning vanvoor
H. Uitslag, Collenhovensweg 24
te Wezephet gedeelte dat betrekking heeft op het houden van vleesvarkens. Voor het overige deel blijft het agrarisch bedrijf in stand. De intrekking is opgesteld op verzoek van de vergunning­houder. De stukken die betrekking hebben op bovengenoemde aanvraag liggen van 22 september 2010 tot en met 3 november 2010 ter inzage: a.in het gemeentehuis en het dorpskantoor op werkdagen tijdens openingstijden; b. in het gemeentehuis na telefonische afspraak op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur gedurende de genoemde termijn van tervisielegging. Tegen het intrekkingsbesluit kan van 23 september 2010 tot en met 3 november 2010 beroep worden ingesteld door:
-de aanvrager;

-degene die zienswijzen heeft ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
-de betrokken adviseurs;

- degene die zienswijzen heeft tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit. Een eventueel beroepschrift moet in tweevoud worden gericht en verzonden aan de Afdeling bestuurs­rechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien tegen de beschikking beroep wordt ingesteld kan overeenkomstig de Wet op de Raad van State bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een ver­zoek worden gedaan tot schorsing van de beschikking dan wel tot het treffen van een voorlopige voor­ziening. Voor afspraken en informatie kunt u contact opnemen met de heer C. van der Graaf of mevrouw A.Groote Stroek, tel. (0525) 638333 begin_of_the_skype_highlighting (0525) 638333 end_of_the_skype_highlighting.