Senternovem

21-09-2010 |

Nieuwe EPBD: energieverbruik gebouwen vanaf 2020 bijna nul

Nieuwe gebouwen mogen na 2020 `nearly zero' energie verbruiken en de energie die nog nodig is, moet afkomstig zijn uit duurzame bronnen. Dat werd eind augustus bekend toen de herziening van de Europese richtlijn voor energiebesparing in gebouwen (EPBD) werd gepubliceerd. Een krachtige onderstreping dus ook van het reeds ingezette beleid van de Nederlandse overheid om nieuwbouw in 2020 energieneutraal te laten zijn.

Op deze website Energieneutraal Bouwen van Agentschap NL vindt u nu reeds informatie over energieneutraal bouwen:

* Voorbeeldprojecten

* Infobladen en rapporten

* Nieuws en agenda om de ontwikkelingen te volgen
* Bouwpartijen die nu al energieneutrale woningen en gebouwen realiseren

* Een DigiGids om u wegwijs te maken in de wereld van energieneutraal bouwen

'Recast EPBD'
Deze zogenoemde `recast EPBD' is de herziening van de huidige Europese wetgeving die vanaf 2006 van kracht ging. Het belangrijkste onderdeel destijds was de invoering van het energielabel voor woningen en gebouwen. Het doel van de EPBD is uiteindelijk om mensen bewust te maken van energiebesparingsmogelijkheden en aan te zetten ook maatregelen te nemen. Behalve voor nieuwe gebouwen staan er ook voor het energielabel en voor ingrijpende renovaties en installaties wijzigingen op de rol.

Meer informatie
Zie voor meer informatie over wat er de komende jaren gaat veranderen het nieuwsbericht op
Energielabelgebouwen: http://www.senternovem.nl/energielabelgebouwen/ni euws/europese_wetgeving_voor_energiebesparing_gebouwen_herzien.asp Wijzigingsdatum |

21-09-2010