Politie Haaglanden

Persberichten 21 september

Haaglanden, 21-09-2010

Politie zoekt getuigen woninginbraak
Den Haag Aan de New Yorksingel hebben bewoners maandagavond 20 september twee inbrekers overlopen. Toen de bewoners om 21.45 uur thuiskwamen, kwamen twee mannen hen vanaf van de trap tegemoet rennen. De mannen vluchten het huis uit in de richting van het Miamihof. In de woning was audio- en videaoapperatuur klaargezet om mee te nemen. Doordat de inbrekers gestoord werden, moesten ze de beoogde buit echter achterlaten. De bewoners waarschuwden de politie, die direct in de omgeving naar de mannen op zoek ging. Één verdachte een 22-jarige man uit Den Haag kon zodoende aangehouden worden op de Laan van Wateringseveld. De tweede dader wist te ontkomen. In de buurt van de woning stond ten tijde van de inbraak een rode Peugot geparkeerd, die mogelijk bij de inbraak betrokken was. De agenten namen deze auto voor onderzoek in beslag genomen. Mogelijk was er ook nog een derde verdachte bij de inbraak betrokken. De recherche van Bureau Beresteinlaan onderzoekt de zaak. De rechercheurs zijn ten behoeve van dit onderzoek op zoek naar getuigen die de verdachten na de inbraak hebben zien rennen op het Miamihof en de Los Angelosstraat. In het bijzonder is de recherche op zoek naar een getuige, die de melder op die locatie nog heeft aangesproken en vertelde in welke richting de verdachten waren gevlucht. Ook wil de recherche graag in contact komen met mensen die de rode Peugot al dan niet in combinatie met de verdachten maandagavond hebben zien rijden in de omgeving van de New Yorksingel. Zij kunnen contact opnemen met de recherche van Bureau Beresteinlaan, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Bouwvakker krijgt stenen op hoofd
Den Haag Een bouwvakker die aan het werk was op een bouwterrein aan de Kempstraat raakte maandagochtend 20 september gewond toen een aantal kalkzandsteenblokken naar beneden vielen. De bouwvakker was rond 10.15 uur met zijn collegas bezig om een pallet met kalkzandsteenblokken naar de vierde etage te hijsen. Door nog onbekende oorzaak kantelde de pallet en enkele blokken steen vielen. Zijn collegas konden opzij springen en waarschuwden hem nog, maar de bouwvakker kon niet meer weg komen. De blokken kwamen op zijn nek en schouder terecht. De bouwvakker werd met letsel aan zijn nek naar het ziekenhuis vervoerd. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Fietstunnel bespoten met graffiti
Wassenaar - De fietstunnel onder de Rijksstraatweg was maandag 20 september het werkterrein van graffitispuiters. Rond 20.45 uur zagen surveillerende agenten dat twee jongens met spuitbussen aan het werk waren in de tunnel. De twee Haagse jongens van 15 en 17 jaar oud moesten hun gereedschap inleveren en mee naar het politiebureau. Aan het bureau werden de ouders van de jongens in kennis gesteld en kregen de twee een proces-verbaal.

Politie houdt winkeldievegge aan
Rijswijk - Maandag 20 september om 13.40 uur hield de politie een 54-jarige vrouw aan vanwege een winkeldiefstal. De Rijswijkse vrouw stopte in een supermarkt aan het Bogaardplein een aantal goederen in haar tas en verliet hierna de winkel. Oplettend winkelpersoneel greep in en droeg de vrouw over aan de politie. Aan het bureau kreeg de vrouw een proces-verbaal waarna zij haar weg kon vervolgen.

Gesignaleerde aangehouden na controle
Westland Een 27-jarige man uit Hoogstraten werd op dinsdag 21 september kort na middernacht met zijn auto gecontroleerd op de Wippolderlaan. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder gesignaleerd stond voor een openstaande boete van 90 euro. De man kon de boete niet betalen en is daarom aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Later is de boete alsnog voldaan en kon de man weer vertrekken.

Verwarde vrouw aangehouden voor brandstichting
Delft - In een woning aan het Senegalhof hielden politieagenten maandag 20 september een verwarde vrouw aan. Na een melding van een binnenbrand gingen de politieagenten naar het adres. Daar aangekomen bleek er sprake van ernstige rookontwikkeling. Binnen zat de 25-jarige bewoonster nog op de bank. Op verzoek van de agenten kwam ze naar buiten. De vrouw was niet gewond, maar wel ernstig in de war. Ze is aangehouden op verdenking van brandstichting en werd op het politiebureau ingesloten. De GGZ zal de vrouw beoordelen.

Politie zoekt getuigen autokraken
Delft In de nacht van zondag 19 op maandag 20 september werden op het parkeerterrein aan de Gasthuisplaats meerdere autos opengebroken. Verschillende eigenaren deden in de loop van de maandag aangifte van diefstal dan wel poging tot diefstal uit auto. Ruim twintig eigenaren meldden zich uiteindelijk bij de politie. Bij de auto-inbraken werden navigatieapparatuur en andere persoonlijke bezittingen meegenomen. In de meeste gevallen werd een ruitje ingeslagen. In drie gevallen bleek er sprake van een valse sleutel of werd de toegang tot de auto via het hengelen verkregen. De recherche onderzoekt de reeks inbraken. Daar waar mogelijk stelden medewerkers van de forensische opsporing bij enkele gedupeerden een sporenonderzoek in. De komende periode gaat de politie ook op de Gasthuisplaats extra surveilleren. De politie benadrukt dat in geval van verdacht gedrag of een heterdaadsituatie altijd gebeld kan worden naar de meldkamer via het alarmnummer 112. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het vinden van de dader(s)? Bel dan met de politie in Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.