Gemeente Dalfsen

Ondertekening `rood-overeenkomst'

21-09-2010

Met de ondertekening is de sloop van de huidige panden aan de Kerkstraat 43-44 en Ommerweg 1c vastgelegd.

Lemelerveld - Op 20 september is een handtekening gezet onder de `rood-voor-rood overeenkomst' door Hegeman Projectrealisatie BV, de gebroeders Roelofs uit Lemelerveld en de Gemeente Dalfsen. Met de ondertekening is de sloop van de huidige panden aan de Kerkstraat 43-44 en Ommerweg 1c vastgelegd. Het gaat om de nu al jaren leegstaande horecapanden van de kegelbaan en uitgaansgelegenheid "Struik" en daarbij ook het daar aangebouwde bedrijfspand aan de Ommerweg.

Voor de gesloopte panden komen vijf vrijstaande woningen terug. Twee in de plaats van de nu aanwezige bedrijfswoningen en drie extra kavels in het kader van de rood-voor-rood-regeling. Ook de gemeente gaat in het kader van dit project slopen in Lemelerveld. De voormalige boerderij en schuren aan de Hoenderweg 16 worden nu al gesloopt en hier komen op termijn twee woningbouwkavels. Eén kavel in de plaats van de huidige woning en één in het kader van de rood-voor-rood-overeenkomst. In totaal wordt 3400 m2 ontsierende bebouwing rond Lemelerveld gesloopt waarvoor vier extra woningbouwkavels terug mogen komen.

Voor het regelen van de vijf woningen aan de Kerkstraat- Ommerweg wordt vrij snel na het tekenen van de overeenkomst het voorontwerp-bestemmingsplan ter inzage gelegd en kan iedereen de plannen inzien en hierop reageren. Voor de sloop van de panden is er al een sloopvergunning afgegeven. Het slopen van de nu leegstaande panden start dan ook binnenkort.