Search Bureau WesselCoenen stopt bemiddeling werkloze kandidaten

21/09/2010 10:08

WesselCoenen B.V.

WesselCoenen neemt dit besluit als onderdeel van hun continue streven transparant en helder te zijn naar klanten,kandidaten en overige marktpartijen. Managing Partner Marnix Lamberts licht besluit toe:

We nemen dit besluit om een drietal redenen:


1. Het schept duidelijkheid en is in het belang van personen die tussen 2 banen inzitten. Onze ervaring is dat veel van hen menen dat zij in die situatie er goed aan doen zich te melden bij een Executive Search bureau. WesselCoenen stelt dat dit niet per se - en zoals algemeen wordt aangenomen- het geval is. Er zijn 2 potentiële maar heel reële risico's aan verbonden. Als eerste kan het een extra blokkade vormen tussen werkzoekende en de arbeidsmarkt. Hun CV wordt namelijk duur door de fees die bureaus in rekening brengen aan bedrijven als zij iemand aannemen. Ook bestrijken bureaus doorgaans maar een willekeurig deel van de arbeidsmarkt.

Tweede risico is dat het baanzoekende kandidaten inactief maakt. Wij merken vaak dat kandidaten zichzelf het gevoel laten welgevallen dat met aanmelden bij bureaus er alles aan gedaan is om weer de arbeidsmarkt op te komen. Dat er hard gewerkt wordt om hen aan baan te helpen en dat ze dit kunnen afwachten. Dat is naar onze mening pertinent niet het geval. Voor alle duidelijkheid: Het is ook niet de primaire taak van Search bureaus om mensen aan een baan te helpen. WesselCoenen vindt dat kandidaten die voluit en actief op zoek zijn naar nieuwe functie vanuit arbeidsloze positie zich het beste direct kunnen melden bij die bedrijven waar zij menen toegevoegde waarde te kunnen leveren.


2. Ook WesselCoenen ontvangt veel CV's van personen wiens meest recente dienstverband is geëindigd. Daar doen we in de praktijk niets mee. Dan moeten we ook eerlijk zijn naar kandidaten die zich bij ons melden. Reden dat WesselCoenen met CV's van bovengenoemde categorie kandidaten niets doet, ligt in het feit dat wij een Executive Search bureau zijn. Dat betekent volgens ons dat wij specifiek en actief kandidaten lokaliseren, benaderen en selecteren. Wij omschrijven dat als vissen uit een snelstromende rivier ipv hengelen uit stilstaande vijver. Wij vinden als je zegt search te doen, kandidaten echt moet "hunten" en niet uit de bakken moet halen. Ook vinden wij dat het goed zou zijn als onze medespelers in de markt dit voorbeeld zouden volgen.


3. Search bureaus bieden toegevoegde waarde vanuit een door opdrachtgevers ervaren schaarste op de arbeidsmarkt. Worden daar voor beloond en dat is terecht. Een goed uitgevoerde Executive search opdracht en daarmee de invulling van een cruciale vacature biedt opdrachtgevers grote toegevoegde waarde. Bieden daarmee een oplossing in situatie waar schaarste bestaat. WesselCoenen's team vind dat je je dan de vraag kunt en moet stellen of je ook geld moet en mag verdienen aan overschot van aanbod op de arbeidsmarkt. WesselCoenen vindt dat dit niet zo moet zijn en handelt daar naar.

Dit betekent niet dat WesselCoenen mensen die noodgedwongen op zoek zijn naar baan niet respecteert en ondersteunt. WesselCoenen neemt het initiatief tot 2-jaarlijkse kosteloze netwerk & matchings-bijeenkomst voor maximaal 250 personen die op dat moment zonder werk zitten en qua niveau en sector kennis en ervaring passen bij onze klanten doelgroep.

De kosten voor deelname (ter waarde van 250 euro p.p.) worden gesponsord door 10 vooraanstaande ondernemingen die met deelnemers en vice versa in contact worden gebracht. Dit bedrag wordt grotendeels besteed aan inhuur van experts en coaches die gedurende deel van de dag presentaties voor deelnemers verzorgen. Alle door WesselCoenen ingebrachte expertise inzet etc. is kosteloos. Ook zijn deelnemende ondernemingen geen aanname-fees verschuldigd als zij een of zelfs meerdere werkzoekende(n) aannemen.





htttp://www.wesselcoenen.nl