Gemeente Lelystad

Start aanleg recreatieve hardlooproute

Maandag 20 september 2010

In het bosgebied Overijsselse Hout, het deel dat begrensd wordt door Groene Velden, Bronsweg, Binnenhavenweg en industrieterrein Oostervaart, komt een recreatieve hardlooproute.

Lengte van route

De werkzaamheden bestaan uit bosuitdunning, verbetering van paden, aanleg halfverharding, plaatsen van informatieborden, route- en afstandbordjes. De totale lengte van de route is ongeveer 4,5 kilometer. Realisering van de hardlooproute vloeit voort uit de Uitvoeringsnota Sport. Bij de behandeling van de Najaarsnota 2009 heeft de gemeenteraad financiële goedkeuring gegeven. Voor de helft van de aanlegkosten, totaal 80.000 euro, is Europees subsidie aangevraagd en verkregen.

Parcours NK Veldloop 2011

Zowel de georganiseerde sporters als de niet in verenigingsverband sportende inwoners krijgen met de hardlooproute een mooie voorziening erbij. Een deel van de route maakt deel uit van het parcours van de NK Veldloop voor gemeenteambtenaren (www.lelystad.nl/nkveldloop) dat op woensdag 23 maart 2011 in Lelystad wordt gehouden met een deelnemersveld van naar verwachting 5.000 lopers.

Na dit evenement wordt de hardlooproute afgemaakt met ondermeer de laatste aanpassingen en plaatsing van bebording. De route voldoet dan aan de voorwaarden zoals die door de KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie) zijn opgesteld.

Dit project is mede mogelijk gemaakt met financiering door Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: `Europa investeert in zijn platteland'.
Ja