Politie Groningen

Dinsdag 21 september 2010

Provincie Groningen, 21-09-2010

Vrouw na aanrijding aangehouden

KROPSWOLDE De politie heeft maandagmiddag op de Schoener in Kropswolde een 40-jarige vrouw uit Westerbork aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De politie reageerde op een melding dat een personenauto op de Meerweg in Kropswolde een lantaarnpaal uit de grond had gereden. De dienders volgden vervolgens vanaf de Meerweg een oliespoor. Zij troffen anderhalf kilometer verderop de verdachte in haar zwaar beschadigde auto aan. De deuren van de auto waren afgesloten, terwijl de 40-jarige vermoedelijk onwel was. Na het inslaan van een portierruit bleek dat de vrouw niet gewond was. Hierop werd de verdachte aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Ook kregen de dienders tijdens het contact met de vrouw het vermoeden dat zij onder invloed verkeerde. De verdachte vertelde dat zij harddrugs had gebruikt. Uiteindelijk werd op het politiebureau een urineproef van de vrouw afgenomen. Bij onderzoek in de auto werd ruim 20 gram heroïne en 1 gram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De vrouw werd ingesloten in een cel. Zij wordt vandaag gehoord.

Scooteraar gewond na aanrijding

GRONINGEN Een 46-jarige man uit Groningen is maandagmiddag op de kruising Gedempte Zuiderdiep met de Haddingestraat in Groningen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 34-jarige automobiliste uit Groningen dacht dat zij op de kruising nog voor de man op zijn scooter kon rijden. Dit ging fout, omdat de 46-jarige tegen de zijkant van de auto reed. Hij raakte door de val gewond. Het slachtoffer werd met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. De scooter werd op het politiebureau gestald. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Hardrijder moet zitten

SAPPEMEER De politie heeft maandagavond op de autosnelweg A7 bij Sappemeer een 21-jarige man uit Winschoten aangehouden. De Winschoter werd op de snelweg geklokt op een snelheid van 142 km/uur, terwijl hij bovendien alleen op de linkerrijstrook reed. Tijdens het bekeuringsgesprek bleek dat de 21-jarige nog een vonnis van 32 dagen had openstaan. Na het uitreiken van de bekeuringen werd de man ingesloten in een cel.

Vrouw gewond bij verkeersongeval

HAREN Bij een verkeersongeval op de autosnelweg bij Haren is maandagmiddag een 27-jarige vrouw uit Assen gewond geraakt. Een 35-jarige automobilist uit Beverwijk wilde op de snelweg van rijstrook wisselen. Tijdens deze manoeuvre kon hij niet meer tijdig remmen voor zijn voorgangster. De Noord-Hollander botste vervolgens achterop de auto van de vrouw. Zij werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.

Meisje slachtoffer van straatroof

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een straatroof die maandagavond rond 20.10 uur plaatsvond op de Westersingel in Groningen. Een 17-jarig meisje uit Groningen liep rond dat tijdstip door die straat, toen ze plotseling werd benaderd door twee donkergetinte mannen van zon 25 jaar oud. Het duo pakte onder bedreiging haar portemonnee af. De verdachten, één met baard en de ander droeg een donkere jas met een bontkraag tot op de heupen, gingen er daarna vandoor. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie zoekt getuigen van de straatroof. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Automobilist betrapt op rijden zonder rijbewijs

HAREN Een 25-jarige automobilist uit Doorn moet het de komende tijd zonder zijn auto stellen. De man reed maandagmorgen door de Windeweg in Haren, terwijl hij sinds vorige maand niet meer over een rijbewijs beschikt. Destijds reed hij met te hoge snelheid waardoor zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tussen dat moment en maandagmorgen was de 25-jarige al vaker betrapt achter het stuur van zijn auto. Daarop werd maandag besloten om zijn voertuig in beslag te nemen. Bovendien maakt de politie proces-verbaal op.

Toezicht levert aanhouding op

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag in de Steentilstraat een 21-jarige vrouw aangehouden. De vrouw had haar auto hinderlijk in de straat geparkeerd toen zij een zaak binnenliep. Tijdens het uitschrijven van de bon bleek dat de Groningse werd gezocht vanwege een ernstig incident in juni in de Zwanestraat. In de nacht van 12 op 13 juni reed een onbekende vrouw in op een fietser. De aangehouden Groningse wordt ervan verdacht meer van dit incident af te weten. Klik hier naar het persbericht van destijds (bericht twee).

Fietsster gewond na fout afgeslagen bus

GRONINGEN Een 21-jarige fietsster uit Groningen is maandagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. De Groningse wilde vanaf de Korreweg oversteken naar het fietspad van de Nieuwe Ebbingestraat, toen ze omver werd gereden door een 63-jarige buschauffeur. De man sloeg vanaf de Korreweg rechtsaf naar de Nieuwe Ebbingestraat en zag daarbij de vrouw over het hoofd. Hij reed daarbij tegen de verplichte rijrichting in. Doordat de fietsster werd afgesneden, viel ze en reed de bestuurder over haar been. Ze is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval. Daarbij wordt technisch onderzoek gedaan. Ook worden verschillende getuigen gehoord. Voor ooggetuigen is slachtofferhulp ingeschakeld.