Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 21-09-2010

Tilburger (16) bespuugt en slaat buschauffeur

GOIRLE: Een 16-jarige jongen uit Tilburg is maandagavond rond 19.15 uur aangehouden, nadat hij een buschauffeur had bespuugd en geslagen. De jongen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De verdachte wilde in de Dorpsstraat op de bus stappen. Zijn abonnement was echter niet geldig in Goirle, vertelde de buschauffeur hem. Daarop werd de jongen boos en begon de chauffeur uit te schelden. Ook bespuugde hij hem. De chauffeur zette vervolgens de jongen buiten, waarna een handgemeen ontstond en de chauffeur enkele klappen kreeg. Een collega-chauffeur deed een noodoproep waardoor de politie werd gealarmeerd. De Tilburger werd meegenomen naar het bureau.

Politie arresteert Tilburger wegens verboden wapenbezit

TILBURG: De politie heeft maandagmiddag rond 16.45 uur een 28-jarige Tilburger gearresteerd wegens verboden wapenbezit. De man zat op een bankje op het Verdiplein en via het cameratoezicht was te zien dat hij een mes bij zich droeg. Gealarmeerde agenten troffen de man en namen hem mee naar het bureau. De dolk van de Tilburger is in beslag genomen. De man vertelde dat hij het mes eerder op de middag van iemand had gekregen, in ruil voor enkele blikjes bier.

Agenten halen dronken beginnend bestuurder van de weg

TILBURG: Een dronken Tilburgse automobilist is dinsdagmorgen kort voor 02.30 uur van de weg gehaald. Surveillerende agenten zagen de 27-jarige man in zijn auto rijden en besloten hem te controleren. Hij mocht vervolgens blazen en scoorde 565 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van het rijbewijs) slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij deze categorie bestuurders wordt bij waarden hoger dan 350 ug/l het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De officier van Justitie beslist over de teruggave ervan.

Politie constateert stijging woninginbraken in Goirle

GOIRLE: Het politieteam Leijdal waarschuwt de inwoners van Goirle extra oplettend te zijn. Aanleiding hiervoor is een stijging van het aantal woninginbraken. In september werden tot nu toe veertien inbraken gemeld, vooral in het weekeinde. De woninginbraken vonden plaats in het centrum en de wijk De Hellen, langs doorgaande wegen. Ook het aantal auto-inbraken ligt hoger dan normaal; dat zijn er negen, ook op dezelfde locaties. De politie surveilleert extra in deze buurten en houdt regelmatig roadblocks. Mensen worden gevraagd verdachte situaties te melden op 0900-8844 of 112 (in geval van spoed).

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 21-09-2010 11:28 | © Regio Midden en West Brabant |