Politie Drenthe

Dinsdag 21 september 2010

Provincie Drenthe, 21-09-2010

Vrachtauto beschadigt elf geparkeerde autos

ASSEN Maandagmorgen zijn aan de Vaart Zuidzijde elf geparkeerde autos beschadigd door een passerende vrachtauto met uitstekende lading. Een 57-jarige chauffeur uit Hardenberg reed met zijn vrachtauto met aanhangwagen over de Vaart Zuidzijde. De combinatie was geladen met ijzeren frames, waarvan er een aantal buiten het voertuig uitstaken. In totaal zijn daarbij elf geparkeerde autos beschadigd. Van alle autos werden de spiegels geraakt; van een auto werd de zijkant bekrast. Een getuige gaf de melding door aan de politie, die de combinatie aantrof op de Weiersstraat. De chauffeur verklaarde dat de lading was gaan schuiven en daardoor buiten het voertuig uitstak. De politie heeft de benadeelde autobezitters in kennis gesteld. De schade wordt via de verzekering afgehandeld.

Politie ondezoekt beroving buschauffeur

RODEN Maandagavond is omstreeks 20.45 uur op de Kastelenlaan een 53-jarige buschauffeur beroofd. Bij de bushalte stapte een jongeman in de verder lege bus. Hij bedreigde de chauffeur en eiste geld. De chauffeur heeft hem een geldbedrag gegeven, waarna de dader zich rennend uit de voeten maakte. De dader is een jongeman van naar schatting 19 jaar. Hij was ongeveer 1.75 m groot en droeg donkere kleding. Hij had verder een donkere pet op en droeg een groen met witte sjaal. Een onderzoek dat direct in de omgeving is ingesteld leverde niets op. De politie onderzoekt deze beroving.

Onderzoek dodelijk verkeersongeval afgerond

ASSEN / PESSE - De afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft het technische onderzoek afgerond naar de oorzaak van het dodelijk ongeval waarbij op zondag 12 september een motorrijder om het leven kwam op de A28 ter hoogte van Pesse.

Uit het onderzoek en verklaringen van getuigen en de andere bij het ongeval betrokken motorrijder is komen vast te staan dat beide motorrijders achter elkaar reden op de linker rijstrook en daarbij sneller reden dan dat daar is toegestaan. De voorste motorrijder heeft verklaard dat hij zijn snelheid minderde toen hij de snelheidscontrole zag omdat hij op dat moment 135 à 140 kilometer per uur reed. Door die abrupte snelheidsvermindering bracht hij het overig verkeer in gevaar waardoor een verkeersongeval plaats vond met dodelijke afloop. De achterste motorrijder heeft onvoldoende afstand gehouden tot zijn voorganger, de onderlinge afstand bij die snelheid was te klein om adequaat te kunnen handelen. Technisch onderzoek heeft uitgewezen dat de achterste motorrijder tijdens die snelheidsvermindering met zijn voorwiel het achterwiel van de voorop rijdende motor heeft geraakt, dat daardoor het voorwiel dwars geslagen is waardoor de motorrijder is komen te vallen met fatale afloop.

De voorop rijdende motorrijder, een 40-jarige man uit Hoogeveen, is als verdachte gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het proces verbaal met daarin alle verklaringen en de uitkomsten van het technisch onderzoek wordt binnenkort aangeboden aan het Openbaar Ministerie.

Rijden tijdens ontzegging

ASSEN Maandagnacht heeft de politie een 22-jarige automobilist uit Assen gecontroleerd in de Rolderstraat. Bij de controle bleek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had, waarna zijn rijbewijs is ingenomen. Hij krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Onderzoek woninginbraak

ASSEN Maandag is ingebroken in een woning aan de Oosterparallelweg. Rond 18.00 uur zagen getuigen een man uit de woning komen waarvan kort tevoren de ruit van de voordeur was vernield. Deze man bedreigde een getuige en ging er op de fiets vandoor. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Aan de Amelterhout en de Ruysdaelstraat zijn op soortgelijke wijze rond dezelfde tijd ruiten van de voordeur vernield, maar daar is niemand binnen geweest. De politie onderzoekt deze inbraak en kijkt of er verband bestaat tussen deze inbraak en de vernielingen in de andere straten..

Winkeldief aangehouden

EMMEN Maandagmiddag heeft de politie een 21-jarige man uit Emmen aangehouden nadat hij in een supermarkt aan de Statenweg was betrapt op winkeldiefstal. Hij had daar een zak pepernoten gestolen.

Politie onderzoekt diefstal tractor

EMEN Zondagnacht is uit een weiland aan de Ermerweg een tractor gestolen. De tractor betreft een dertig jaar oude Same, oranje van kleur, en stond in een weiland vlak bij de NAM-locatie aan de Ermerweg.

Inbreker op heterdaad aangehouden

WEZUP Dinsdagmorgen heeft de politie een 24-jarige man uit Aalden aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij een inbraak in een schuur aan de Brugstraat, waarna de politie werd gebeld. De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek.