Gemeente Eindhoven

Eindhovense actiesite `3fm.nl/eindhoveninactie' live

In december komt het Glazen Huis naar Eindhoven. Voor het goede doel sluiten 3 dj's zich een aantal dagen op in een glazen huis op de Markt in Eindhoven. Natuurlijk kan iedereen in de regio Eindhoven op zijn eigen manier een steentje bijdragen aan dit goede doel.

Vanaf maandagmiddag 20 september kan iedereen zijn of haar initiatief of inzamelingsactie aanmelden op een speciale website, 3fm.nleindhoveninactie. Doel hiervan is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel en om de Eindhovense acties zichtbaar te maken.

Eerste actie op 3fm/eindhoveninactie

Op maandag 20 september is de eerste actie op de Eindhovense site geplaatst. Dit is het idee van gemeenteraadslid en communicatie-student Ferry van den Broek met de actie Serious Retweets: Via Twitter proberen we zoveel mogelijk followers te verkrijgen. De followers worden gevraagd om minimaal EUR10,- te doneren. Ook worden de followers gevraagd om berichten te re-tweeten die geplaatst worden zodat we meer followers krijgen. Hoe meer followers, hoe meer er gedoneerd wordt aan het Glazen Huis 2010.

Goede doel

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. Vanaf 18 december sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niet en maken 24 uur per dag live radio en televisie.

Dit jaar staat het Glazen Huis in Eindhoven. Er wordt zoveel mogelijk geld opgehaald voor kinderen die hulp nodig hebben als gevolg van HIV. HIV doodt jaarlijks twee miljoen mensen en vooral in Afrika is HIV/Aids een groot probleem. De kinderen die daardoor alleen komen te staan zijn de stille slachtoffers. Ze raken vaak via de ouders besmet of verliezen ouders aan de ziekte en daarmee ook de basis voor een normaal leven. Voor deze kinderen, voor deze stille ramp, vraagt 3FM dit jaar aandacht en gaat het samen met het Rode Kruis geld inzamelen. Het Rode Kruis zorgt dat deze kinderen een toekomst hebben en voorziet in scholing, boeken, schooluniformen en schoolgeld