Gemeente Beverwijk


Onderdoorgang vanaf Laan der Nederlanden naar Broekpolder 5 weken gesloten

Vanaf begin oktober gaat de onderdoorgang vanaf de Laan der Nederlanden richting Broekpolder en omgekeerd vijf weken dicht voor autoverkeer. Er wordt dan gewerkt aan de aanleg van de Oostelijke Doorverbinding die voorziet in een snelle route door de Broekpolder naar de A22. Ook de rotonde ter plaatse wordt dan volledig onder handen genomen. Rechtsaf vanaf de Laan der Nederlanden richting Spoorsingel blijft gewoon mogelijk.

Het werk bestaat uit twee fases. Tijdens de eerste fase wordt de rotonde in de Broekpolder volledig aangepakt. Het wordt een dubbelstrooks rotonde die zorgt voor een vlotte afhandeling van het verkeer. Als de rotonde klaar is en weer in gebruik is genomen begint fase twee. Dan wordt de weg vanaf de aangepaste rotonde (die parallel loopt langs de Conny Stuartlaan) richting Beverwijkse Bazaar en snelweg definitief ingericht. Deze weg heeft nu nog de status van bouwweg.

Fase 1: rotonde
Het verkeer binnen de Broekpolder kan tijdens het werk aan de rotonde alle richtingen op door tijdelijke bypasses rondom het werk. Vanaf de Laan van Broekpolder kunnen automobilisten dus gewoon nog rechtsaf richting Laan van Archeologie en linksaf richting Bazaar en de A22. De Broekpolder blijft vanaf de snelweg dus gewoon bereikbaar. Vanaf de andere kant van het spoor wordt verkeer omgeleid via de tunnel Hoflaan in Heemskerk en via de tunnel Viaductweg. Fietsers kunnen tijdens het werk gebruik blijven maken van de onderdoorgang en dit geldt, in geval van nood, ook voor hulpdiensten.

Fase 2: verdere aanleg Oostelijke Doorverbinding
Als de rotonde klaar is gaat de tunnel onder het spoor door weer open voor verkeer. Dan wordt de weg vanaf de nieuwe rotonde richting Bazaar en snelweg ingericht. Dit wordt een doorgaande route met geluidsabsorberend asfalt. De weg bestaat uit twee door een middenberm van elkaar gescheiden rijbanen met vrijliggende fietspaden. Tijdens de uitvoering is verkeer over die route de Broekpolder richting A22 altijd mogelijk. Verkeer de Broekpolder in wordt in die periode omgeleid via de Viaductweg, Spoorsingel en uiteindelijk door de weer opengestelde onderdoorgang vanaf de Laan der Nederlanden/Spoorsingel naar de Broekpolder. Voor de kerst en het winterseizoen wordt de weg opengesteld voor verkeer in twee richtingen. De afwerking van de weg vindt plaats in 2011.

Beverwijk, 21 september 2010